19. veebruar 2019

Tunne Eesti Tegijat: Jane Tammearu

Nimi: Jane Tammearu
Vanus: 29
Pikkus: 181cm

kaal: Hooajaväliselt olen saanud kätte maksimum 67kg, söö palju tahad, rohkem ei ole õnnestunud. Lavakaal jääb natukene alla 60kg, iga hooaeg erinevalt. Mingeid numbreid taga ei aja.

Kuidas jõudsid bikiinifitnessi juurde: 2013. a elasin Hollandis, aga olin praktikal Eestis. Samal ajal käisin rühmatreeningutes Revalis, kusjuures ma võisin teha 2-3 rühmatrenni päevas ja nii peaaegu iga päev. Läbi sõprade sain tuttavaks Siim Veriga, kes mind ühel õhtul Revalis nägi ja küsis, kas ma jõusaalis treenimise peale ei ole mõelnud..loomulikult ei olnud. Ta ütles, et võib mulle näidata, mida seal võimali teha on, ja nii hakkasime koos trennis käima, kusjuures ma tegin samu harjutusi, mida temagi (ei mingit erinevat meeste ja naiste kava). Samas saalis treenis ka Ott Kiivikas, kes mingi aeg hakkas küsima: ”Noh, millal siis lavale?”. mul polnud aimu ka, mida ta sellega mõtleb, sest bikiinifitnessist polnud varem kuulnudki. Sealt see kõik alguse saigi ja kõik muu on minevik.

Suurim saavutus: Kui arvesse võtta bikiinifitnessi siis on nendeks kolmekorde eesti meistrivõistluste tiitel enda pikkuskategoorias, ning kolm finaalikohta euroopa ja maailma meistrivõistlustel (kohad 5 ja 6).

Teised spordialad, millega olen tegelenud: kergejõustik, millest hästi tulid välja kaugushüpe ja 60m jooks ning korvpall, mis mulle tegelikult üldse ei meeldinud.

Mis sind motiveerib? See, kui näen, et peegelpilt hakkab muutuma ja trennis raskused tõusma. Peegelpilt siis vastavalt sellele, et kas on vaja kaalust juurde või maha võtta.

Kuidas lõõgastud? Küsiks, et millest mul vaja lõõgastuda ja puhata vaja ? Ma ei ole siiamaani veel kunagi tundnud, et nüüd rohkem ei jõua olla, tahaks puhata. Puhkusereisile minek on ka pigem nagu kohustus, mitte, et saaks puhata. Spades ka käia ei viitsi, suht aja raiskamine. Kuskile maale minna ja vaikuses olla..jube..ei kannata sellist vaikust. Mulle meeldib, kui ümberringi on palju inimesi ja kisa. Mulle meeldib nädalavahetustel väljas sõpradega veini juua.

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid: Ma võib-olla jälgin toitumist rohkem isegi siis, kui on vaja kaalust juurde võtta, sest ma ei söö piisavalt, kuigi kõht on kogu aeg täis. Kui hakkab ettevalmistus võistlusteks, jätan päevapealt igasuguse kräpi menüüst välja ja väga väljas söömas ei käi. Kaloreid ikka loen, aga ei juhtu midagi kui mõni päev seda teha ei viitsi, sest üldiselt on mu menüü igapäevaselt üsna sarnane. Näiteks võin ma vabalt kaks kuud 2x päevas isetehtud makaroni- või kartulisalatit süüa või ühesuguste lisanditega putru, mis headel päevadel koosneb 12-st koostisosast.

Mis on sinu lemmiktoit: Selleks on vist endiselt Prisma soojaleti grillkana.

Kirjelda oma treeninguid. Millist kava jälgid ja kui palju teed aeroobset: Mul on viis erinevat trennipäeva, millest kolm on alakehale ja kaks ülakehale. Need kavad on mulle teinud minu praegune treener Siim Kelner. Ei mingit tuima ”seljapäeva” või ”õlapäeva”. Tüütu on terve trenn ainult ühte või kahte lihast treenida. Paljudele meeldib, mulle mitte. Aeroobset ei tee ja pole peaaegu kunagi teinudki. Kuna mul pole õnnestunud endale kilode viisi rasva peale süüa, siis ei ole vaja seda ka aeroobsega kulutada. Kui tahan vahest mõnda youtube’i videot vaadata, siis võin teha küll.

Milliseid toidulisandeid tarbid: Kreatiini kasutan ja vahepeal BCAA-d, kui puhast vett ei taha. Aeg-ajalt panen pudru sisse mõne grammi valgupulbrit ka.

Eeskujud: Ühtegi eeskuju või iidolit otseselt ei ole, kellegi andunud fänn ei ole, aga bikiinifitnessistidest meeldivad pikkade jalgadega vene tüdrukud Natalja Lugovskih ja Katerina Lapteva.

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada:

1. Selleks, et üldse mingit vormi saada, peaksid ka treeningud rasked olema. Mis mõtet on üldse treenida, kui sa samal ajal jutustad kaaslasega või näpid telefoni. Parem istu siis juba kodus, sest nii kindlasti vormi ei saa.

2. Kõik, mida endale sisse sööd, peaks sinu heaks midagi tegema. Olgu selleks kaalust juurde võtmine või selle alandamine. Pole mõtet süüa midagi ”niisama, tuli isu”. See sama hea asi on hea ainult siis, kui see suus ringi käib ja kõik..pärast mõtled, et kas oli ikka vaja.

3. Küsi nõu kellegilt, kes asjast juba midagi teab, kõige etem variant on muidugi treener. Neid esimest korda jõusaalikülastajaid on siiani päris palju ja oioi mida nad kõike suudavad välja mõelda. Kui ei ole kindel, mida kui kuidas teha, KÜSI!

Autor: Fitness.ee