5. märts 2019

Tunne Eesti Tegijat – Ats Loot

Vanus: 29.a.
Pikkus: 185cm
Kaal: 95kg

Kuidas jõudsid võistlemise juurde? Esimese võistlusega oli selline huvitav lugu, et treenisin tol ajal (2013.a.) Tartu Lõunakeskuse MyFitnessis ning esimest korda oli Eesti Meistrivõistlustel ja Eesti Karika võistlustel kavas Men’s Physique. Sellega seoses 2013nda aasta kevadel Taavi Truija küsis jõusaalis, et miks ma ei proovi võistelda – sealt see seeme idanema läks ning sügisel tulin esimest korda lavale ja võitsin hõbemedali.

Suurim saavutus: Ma arvan, et minu suurim saavutus on kogu see kompott, kes ma hetkel olen. Kui rääkida võistlustest, siis on tegu kindlasti 2017.a. Eesti Meistrivõistluste pronks medaliga. Enamus mu sõbrad tulid kaasa elama ja kogu see kära, mis nad Salmes korraldasid – uskumatu.

Teised spordialad, millega olen tegelenud: Ma olen üsna ühekülgne spordi mõttes, kui miskit valin, siis sellele keskendun. Umbes üksteist aastat mängisin jalgpalli ja siis vahetasin selle jõusaali vastu.

Mis Sind motiveerib? Mind motiveerib Ats Loot – mul on omad eesmärgid ja põhjused, miks ma trenni teen ning see ei ole ainult füüsiline välimus, mida taga ajan. Pigem on tegu enda arendamisega ja ületamisega igapäevaselt – samm sammu haaval.

Kuidas lõõgastud? Mulle meeldib sõpradega aega veeta, eriti naudin reise, mida me koos ette võtame. Üks asi, mille avastasin aasta tagasi on mäesuusatamine – kui vaid saaks käiks mäel palju tihedamalt.

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid: Toitumise kohta ütleks ma nii, et ega ma munk ei ole. Elu tuleb nautida ja toitumine peab toetama Sinu elustiili. Eks dieedi ajal, eriti viimased 8-10 nädalat, olen tõesti munk, aga see on taotletud ja eesmärgipärane. Kui väga kaudselt rääkida, siis on kolm asja, mida jälgin. Esiteks, et päevane kaloraaž oleks paigas (Hetkel umbes 3500 kcal). Teiseks proovin igapäevaselt juua piisavalt vett (umbes 4L vett päevas) ning kolmandaks jälgin, et valku sööks piisavalt (180-200g päevas).

Mis on sinu lemmiktoit: Kuna mul on palju lemmikuid, siis ma vastan sellele nii nagu see oleks mu viimane söömaaeg. Suur steik (medium rare), mille kõrvale bataadifriikad ning pudel pool magusat punast veini.

Kirjelda oma treeninguid: Trenni teen 5-6 korda nädalas ning jaotus on kolmeks. (Õlad +käed; jalapäev ning rind+selg). Lemmikuks on kindlasti jalapäev ja kükk. Treeningjaotus on säärane, sest eesmärgiks on kõik kehaosad kaks korda nädalas läbi teha. Baasharjutusi teen pigem suuremate raskustega (korduste vahemik 3-8), kuid samas meeldivad pikad seeriad, sest nendega saad endal ikka olemise ülimalt raskeks teha. Peamine printsiip, mida jõutreeningus jälgin, et toimuks progress. Progressi all mõtlen, et suudan raskust lisada, rohkem kordusi teha või lihtsalt parem tehnika ja soorituskiirus.

Kuidas jõudsid enda Youtube kanali tegemise juurde: Enne enda kanali tegemist olin USA ja muu maailma tegelasi Youtubest jälginud juba aastaid ning mõelnud, et mul oleks samuti miskit jagada. Peamine faktor, mis mind tagasi hoidis – teiste arvamus. Ma muretsesin meeletult, mida inimesed arvavad. Lõpuks umbes kaks aastat tagasi suutsin sellest üle olla ja teha asju enda pärast ning mitte üle mõelda.

Kui saaksid 10 aastat nooremale iseendale jagada õpetussõnu, siis mis need oleks? “Poja – hakka kükkima.”

Tegelikult üritaks talle selgeks teha toitumise tähtsuse, taastumine (korralik unegraafik ja puhkepäevad) ning treening metoodikast selle, et lihtsuses peitub ilu. Ei ole vaja teha super-hüper-trippel sette, vaid keskenduks baasharjutustes arengule.

[youtube=ZBlhB1euwNs]

Milliseid toidulisandeid tarbid: Aastaringselt tarbin ainult kreatiini. Vahepeal, kui tihkan ja raatsin ostan lisaks ka multivitamiine, C ja D3 vitamiini ning omega 3.

Eeskujud: Steve Cook, Arnold Schwarzenegger, David Beckham

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada: Inimesed võiks aru saada, et ei ole ühte imedieeti või ime treeningkava. Kõige enam loeb järjepidevus. Fitness on see, kui füüsiline vorm ei pärsi sinu igapäeva elu. Selleks, et heas vormis olla ei pea käima jõusaalis – võid joosta, ratast sõita, suusatada või hoopis sulgpalli mängida.

Instagram: [url=https://www.instagram.com/atsloot_/]@atsloot_[/url]

Autor: Fitness.ee