20. mai 2019

Tunne Eesti tegijat – Mihkel Osula

Nimi: Mihkel Osula
Vanus: 23
Pikkus: 194
Kaal: 85

Kuidas jõudsid motospordi juurde?
Mototehnika ja motospordiga olen seotud olnud ilmselt juba sellest hetkest, kui jalad väikse poisina kandma hakkasid. Mida vanemaks sain, seda võimsam ja uhkem ratas sai istumise alla muretsetud.

Võistlemisega hakkasin tegelema alles 2008. aastal, kui mind elus esimest korda ringrajatrenni viidi. Kuivõrd esimesed trennid näitasid head kiirust ja potentsiaali areneda, siis sai vastu võetud otsus hakata ka võistlema.

[pilt=14686]

Suurim saavutus?
Suurim saavutus on antud hetkel kahtlemata B600 masinaklassi võit hooaja arvestuses, olles võistlejaterivis ainus eestlane. Konkurentideks olid peamiselt Soome, Läti ja Leedu võidusõitjad.

Teised spordialad, millega olen tegelenud?
Motospordi kõrvalt tegelen aktiivselt ca 3-5 korda nädalas jõusaaliga ja jalgrattasõiduga, kuid varasemalt olen mänginud ka jalgpalli FC Flora ridades. Ühtlasi olen tegelenud mõnda aega ka poksiga.

Mis Sind motiveerib?
Kahtlemata motiveerivad mind tulemused ning hetkel pidevas tõusus olev areng, kuid mainimata ei saa jätta sellise spordiala juures enda toetajaid – sõpru ja tuttavaid, kes pea igal etapil mind suure seltskonnaga toetamas käivad.

Kuidas lõõgastud?
Kuivõrd motosport on rohkem privileeg ja nauding, kui kohustus, siis mõjub see samal ajal ka lõõgastusena. Sõites on pea mis tahes teistest mõtetest tühi ning eesmärk on vaid üks – anda endast parim praegusel hetkel.

[pilt=14685]

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid
Kuivõrd tegemist on spordialaga, kus kaal mängib üsna suurt rolli, siis tuleb vastavalt sellele ka enda toitumist muuta. Täpselt enne hooaja algust on toitumine rangem. Välistatud on mistahes näksimised ja rämpstoidu söömised. Rõhku olen pannud toidukorra kaloraažidele, et tekiks defitsiit ning toimuks kaalulangus. Hooaja ja hooajavälise kaalu erinevus võib kohati olla kuni 15kg.

Mis on sinu lemmiktoit?
Lemmiktoiduks on erinevad pastaroad.

[pilt=14682]

Kirjelda oma treeninguid
Mototreeningud on üldjuhul 5-6 tunnised, milles ligi 2h on aktiivset sõiduaega.

Jõusaalitreeningud jagunevad kaheks. Talviti on rõhk jõutrennidel ning mida hooajale lähemale, seda rohkem on trenn suunatud aeroobsele treeningule ja lihasvastupidamuse kasvatamisele.

Praegusel hetkel on üheks peamiseks treeningvahendiks jalgratas, kuivõrd jalgadel on motospordis äärmiselt suur roll. Jalgrattaga üritan nädalas lisaks muule trennile vähemalt 2 korda 40-50km pikkuseid otsi teha.

Milliseid toidulisandeid tarbid?
Peamisteks toidulisanditeks on energiat andvad ja taastumist soodustavad toidulisandid. Praegusel hetkel tarbin pea igapäevaselt BCAA-d ja Olymp Carbonoxi, mis tagavad piisava jõu ja energiavaru nii mototrennis, kui ka mujal.

Eeskujud?
Juba lapsepõlvest üks ja sama – Valentino Rossi.

[pilt=14680]

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada
Tulemused tulevad läbi sihikindla ja jätkusuutliku tegutsemise.

Kui võtad ennast motivatsiooni hetkel kokku ja teed 3-4 nädalat aktiivselt trenni ning toitud hästi, kuid järgmisel kuul naased treeningule eelnenud elustiili juurde, siis tulevad need motivatsiooniga kaotatud kilod täpselt sama kiiresti tagasi ning oled omadega tagasi alguses.

Võta soovitusi targematelt – olen ka ise kõik enda toitumis- ja treeningplaanid võtnud mujalt (Karl Saare). Läbimõeldud tegevus viib kahtlemata kiiremini soovitud tulemuseni.

Otsi lahendusi, mitte vabandusi. Täna ei ole meil tipus ühtegi sportlast, kes oleks sinna jõudnud läbi vabanduste.

[pilt=14679]

Jälgi minu ettevõtmisi ja tegemisi
Instagramis: mihkelosula
Facebookis: Mihkel Osula

[url=https://fitshop.fitness.ee/brandid/0/&manufacturer_id=98/]Mihkel tangib SIIN![/url]

Autor: Fitness.ee