22. september 2020

See on nipp, mis paneb treenima 30 protsenti kauem

“Uuringute järgi treenivad just rühmatreeningutes osalejad 30 protsenti kauem ehk sel viisil inimesed oma treeninguid kohe katki ei jäta,” selgitab MyFitnessi treeningute juht Ottas. “Ka ühekordselt räägib rühmatreeningute kasuks eelkõige motivatsioon, sest keset treeningut väga ära kõndida ei taha, pingutad ju ikka lõpuni. Üksi treenides on vahel tunne, et ah olen juba piisavalt teinud,” teab Ottas.

Rühmatreening sobib tema hinnangul kindlasti neile, kes iseseisvalt jõusaalis treenida ei soovi. “Vahel on pärast pikka tööpäeva täitsa mõnus, kui ei pea mööda jõusaali ringi käima ja mõtlema, et mida nüüd,” ütleb Ottas ja lisab, et rühmatreeningus on selle jaoks treener, kes ütleb, mida ja kuidas teha ning viilida väga ei saa. “Puhata muidugi ikka saab, kui on vaja, aga keegi ikka utsitab ja innustab,” ütleb ta ja märgib, et lisaks on grupiga treenida lõbus ja väga paljud on leidnud endale just trennisaalist ka uusi häid sõpru.

MyFitnessi treeningute juhi sõnul sobivad rühmatreeningud küll igale tasemele ja vanusele – ning kindlasti sama hästi naistele kui meestele –, kuna spordiklubide treeningplaanis on nii suur valik treeninguid ja selle koostamisel arvestatakse just seda, et kõik võiksid sealt endale midagi leida.

“Eriti praegusel ajal on oluline meeles pidada, et ja trenn on tervis ja regulaarne liikumine tugevdab immuunsust, hoiab vaimu erksana ja meele rõõmsana,” kinnitab Ottas. Ta ütleb, et trenn tuleks valida eesmärgi järgi – kas soov on teha liikuvat ehk kardiotreeningut, lihastöötrenni või rahulikku nö body&mind treeningut.
“Väga tähtis – trenn peab meeldima. Stiile, tasemeid ja ka treenereid on hästi palju ja kindlasti on trenn ja treener, kes just Sind kõnetab ja motiveerib,” ütleb Ottas ja toob näite, et kui tantsida ei meeldi, siis ei pea ju sellist treeningut valima. “Leia endale sobivam,” õpetab ta, et kõige olulisem on teha see esimene samm – minna metsarajale või spordiklubisse kohale. Sealt edasi läheb juba lihtsamaks ning trenniharjumus tekib kõigest mõne nädalaga, soovitab ta.

Fotol Eva Ottas (MyFitness)

Lisainfo:
Karin Maandi
MyFitness Eesti turundusjuht
karin.maandi@myfitness.ee
+372 53003200

Autor: Karin Maandi MyFitness