30. september 2020

Nordwise® toidulisandid Sinu tervise heaks!

Maailmatervisorganisatsiooni 2017 andmetel sureb 70% ehk ligi 40 miljonit inimest aastas heaoluseoseliste haiguste tõttu. Enamus on tööealised ja elujõulised inimesed vanuses 30-69 eluaastat.
Suur probleem on haigestumisriskiga isikute arvu kiire kasv. Ehk inimesed, kellele pole arst ravi veel määranud, kuid kes varsti muutuvad koormaks tervishoiusüsteemile.
Rahvatervise parandamiseks ja eelpoolmainitud negatiivsete tendentside aeglustamise üheks võimaluseks on välja töötada toidulisandeid ja lisandväärtusega toite.

Probiootilised toidud ja toidulisandid
Probiootikum on haigust mitte tekitav elus mikroob, mille suukaudne kindlates hulkades manustamine mõjutab positiivselt inimese tervist. Probiootikumidena on laialt levinud piimhappebakterid (laktobatsillid, bifidobakterid jt), aga meeles tuleb pidada, et kõik piimhappebakterid EI OLE probiootikumid, ehk teisisõnu probiootikum ei ole piimhappebakteri sünonüüm.
Konkreetse piimhappebakteri või muu mikroobi tüve arendamisel probiootikumiks ja tema tervisetoimete hindamiseks on kehtestatud rahvusvaheliselt mitmeid laboratoorseid, eksperimentaalseid, kliinilisi ja tehnoloogilisi nõudeid st mikroobi tüve toimed ja ohutus peavad olema teaduslikult tõestatud, et seda üldse probiootikumiks nimetada.
Probiootikume sisaldavad toidud ja toidulisandid mõjutavad valikuliselt inimese organismi mitmesuguseid funktsioone ja aitavad ennetada haiguseisundeid sh südame-veresoonkonna haigusi, allergiaid jm. Toidulisandi kasutamise eesmärk on tavatoidu täiendamine teatud toitainete või füsioloogilise toimega ainetega.
Tavaliselt on probiootikumid saadaval nii fermenteeritud piimatoodetes, nagu jogurt, juust, keefir jm. kui ka toidulisandina (tilgad, pulbrid, tabletid, kapslid, batoonid). Toidulisandi kujul on kasulikud bakterid kättesaadavad ka nendele inimestel, kes ei saa või ei soovi tarvitada piimatooteid.

Teadus Nordwise® toidulisandite taga
BioCC OÜ loob organismile omaseid kasulike piimhappebakteritega, aga ka vitamiinidega-mineraalainetega rikastatud funktsionaalseid toite ja toidulisandeid, mille toime on uuritud ja teaduslikult tõestatud.
Arendatavate piimhappebakterite probiootilise toimemehhanismide uurimiseks, väljaselgitamiseks ja tõendamiseks on läbi viidud nii katseklaasi kui loomuuringuid ja vastavalt rahvusvahelistele reeglitele teaduspõhiseid kliinilisi katsetusi. Meie uuringud on läbipaistvad st rahvusvaheliselt registreeritud.
Aastatepikkuse ja jätkuva teadus-arendustegevuse tulemusel on BioCC OÜ välja töötanud kodumaised toidulisandid, mis sisaldavad rahvusvaheliselt patenteeeritud piimhappebaktereid Lactobacillus plantarum Tensia® ja Lactobacillus plantarum Inducia®.

Südamesõber® Tensia® – aitab kaasa normaalsele südametalitlusele ja toetab seedimist. Sisaldab vererõhku langetavate omadustega inimkehale omast piimhappebakterit Lactobacillus plantarum TENSIA® koos vastavat sünergistlikku toimet omavate vitamiinide-mineraalainetega.
Südamesõber® Inducia® – aitab hoida normaalset vere kolesterooli taset ja toetab seedimist. Sisaldab piimhappebakterit L. plantarum INDUCIA® , mis töötab sünergistlikult koos monakoliin K, Q10 ja B-vitamiinidega.
Immumar® – aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele ja toetab seedimist. Sisaldab piimhappebakterit L. plantarum INDUCIA® koos vastavat sünergistlikku toimet omavate vitamiinide-mineraalainetega.
PlantaBif® – sisaldab 10 miljardit organismile omast kasulikku elus piimhappebakterit Lactobacillus plantarum TENSIA®, Lactobacillus plantarum INDUCIA®, Lactobacillus plantarum MCC1, bifidobaktereid Bifidobacterium longum ja Bifidobacterium infantis.
Flexellent® – aitab hoida luid normaalsena ja toetab seedimist. Sisaldab 5 miljardit organismile omast kasulikku elus piimhappebakterit Lactobacillus plantarum INDUCIA® ning Lactobacillus plantarum MCC1, Biovaflex® (munakestahüdrolüsaat), vitamiin K2MK7 ja vitamiin D3.
Ferrumar® – vereloomele ja seedimisele. Sisaldab 5 miljardit organismile omast kasulikku elus piimhappebakterit Lactobacillus plantarum TENSIA®, Lactobacillus plantarum INDUCIA®, B-grupi vitamiine, rauda, vitamiin D3, vitamiin K2MK7.
Bifimar® – laste seedimisele ja immuunsüsteemile. Sisaldab 4 miljardit organismile omast kasulikku elus piimhappebakterit Lactobacillus plantarum MCC1 ja Bifidobacterium infantis ning vitamiini D3.

Autor: Nordwise®