29. juuni 2010

Kevin Renno ja Mirkko Moisar maailmameistrid!

Eesti sportlased Kevin Renno ning Mirkko Moisar osalesid võidukalt WPKA maailmameistrivõistlustel Kreekas.

Eelmisel nädalal saatis Estonian Muay Thai Union teele kaks Eesti parimat sportlast omas kaalus: Kevin Renno (-75 kg) ning Mirkko Moisar (-70 kg), et osaleda Kreekas, Alexandroupolises 21-28 juuni toimuvatel WPKA 2010 maailmameistrivõistlustel. Kevin ja Mirkko olid parimad võitlejad oma kehakaalus ja võitsid maailmameistrivõistlustelt kaks kulda!

“Mõlemad fighterid on väga heas vormis, võitlustahe on neil suur ning kindlasti soovime naaseda medalitega.” teatas Estonian Muay Thai Unioni esindaja Ivo Pukk enne võistluste algust www.taipoks.ee foorumis.

Jaanilaupäeval toimunud esimene võistluspäev toimus stiilis – Low-Kick

Mirkko Moisar(-70kg) sattus esimesena kokku Ukrainlasega Sergei Shram. Mirkko oli vastasest füüsiliselt tugevam, kuid matš läks extra raundini, milles Mirkko domineeris ja tabas tugevate käte löökidega vastast, ukrainlane aga taganes lüües spin kicke, front kicke ja pooleldi kukkudes ka low kicke, jalalöökidest saab aga rohkem punkte ja kohtunike otsusega 2:1 võitis ukrainlane. Mirkko langes Low-Kickist välja ning jätkab Oriental (K1) stiilis võistlemist.

Kevin Renno (-75kg) esimeseks vastaseks sai Alzeerlane Huane Abdera. Suur mustanahaline vastane Kevinist peajagu pikem ja füüsiliselt väga heas vormis. Kevin vastasest tehnikaga üle ja võit 3:0 ning pääse edasi poolfinaali.

Kevin Renno vastaseks poolfinaalis(-75kg), mis toimus vaid tund aega peale esimest matsi oli Albaanlasega Alban Alikaz.

Kohtunike otsusega Kevinile võit 3:0 ning pääs edasi finaali, mis toimub reedel 25 juuni.

Reede 25 juuni finaalis (-75kg) kohtus Kevin Renno algeerlase Hichem Bouzerdaga.
Finaal kujunes lühikeseks tänu Kevini poolt esimeses roundis teele saadetud vasakule haagile, mis tabas vastast otse lõuga. Kevin Renno võitis esimeses roundis KO’ga vastast ja pälvis WPKA maailmameistri tiitli, Low-Kick stiilis.
Kevini Low-Kick finaal 1 round KO

Neljapäeval, 24 juuni alustati võistluste läbiviimist stiilis – Oriental.

Kevin Renno vastaseks veerandfinaalis(-75kg) oli Kreeklane Georgios Paulou. Kreeklane aga ei ilmunud matsiks kohale läbi mille sai loobuimsvõidu Kevin.

Poolfinaalis (-75kg) tuli Kevin Renno vastaseks algeerlane Benmali Abderahn. Kevin domineeris terve matši ja töötas kindlalt oma seeriaid, vastase löögid tabasid Kevini blokki. Matš läks extra roundini ja kohtunike otsusega 2:1 võit algeeriale.

Mirkko Moisar pääses loosiga poolfinaali(-70kg), kus tema vastaseks sai Afganistaanist pärit võistleja Ahmil Maghamiga. Poolfinaal matsis oli Mirkko oma vastastest kõik kolm roundi selgelt üle ja võitis kohtunike ühemeelse otsusega 3:0, mis kindlustas talle koha finaalis.

Laupäev 26 juuni Oriental-stiil finaalis(-70kg) kohtus Mirkko Moisar Moldoviast pärit poksijaga Leon Untila. Finaalkohtumises tõid Mirkkole võidu tugevad Low-kickid, mis sundisid teises roundis vastasnurga meeskonda rätikut ringi viskama.
Mirkko Moisar WPKA World Champion 2010, Oriental-stiilis läbi TKO teises roundis.

“Kokkuvõtteks oleme oma võistlejate tulemuste üle väga uhked ning usume, et need ei jää meie meeste viimasteks MM tiitliteks. WPKA orgtanisatsiooni MM-võistlustel osalemine oli meile vajalik mitte ainult, et antud ürituse kontekstis medaleid korjata vaid, et aidata viia Eestit maailmakaardile kui tugeva võitlusspordi maana, läbi mille ootame ka rohkem kutseid erinevatele võistlustele kogu maailmas.Teadagi ei ole võimaik ajada tippsporti ilma toetajateta, seega soovime tänada kõiki meie sponsoreid ja partnereid, kes antud ürituse võimalikuks tegid. Eraldi sooviks välja tuua ja tänada meie lõppeva hooaja suuremaid sponsoreid: STIPEND OÜ, CELENA OÜ, MAKRI BROTHERS OÜ, ARCA TRADE GROUP OÜ ning SLIM OÜ”, lisas lõpetuseks Ivo Pukk.

Vaata videot [url=http://www.youtube.com/watch?v=G4sg3w-Jl0M]siit[/url]

Estonian Muay Thai Union naaseb Kreekast koju Eestisse teisipäeval 29 juuni kell 21.00

Autor: Ivo Pukk