26. august 2010

Tartumaa Rammumees 2010 tulemused

4-ndal septembril toimus Tartumaa rammumehe võistlus Tartumaa Rammumees 2010. Sedapuhku toimus üritus esmakordselt Ülenurmes. Võistlejaid tuli kohale sedapuhku kuus. Võistlus oli põnev ning pinget jätkus algusest lõpuni.

Kohal oli ka televisoon TV14, mis tegi kokkuvõtva pooletunnise saate, mis on eetris juba 10-ndal septembril kellaajaga 20:10 ning kordusaade on 11-ndal septembril kell 16:25.

Tartumaa Rammumees 2010 võistlus kulmineerus huvitavaks ka selle tõttu, et aladesse oli lisatud vanu traditsioone.

Juba esimesel alal, 120 kg kohvritega kõndimine distantsile 100 m, osutus kõigile võistlejatele ületamatuks. Kõige pikema distantsi suutis läbida Lauri Nämi tulemusega 93,22 m. Teise tulemuse läbis Rauno Heinla täpselt 90m. Tundus, et neil meestel tuleb omavahel tihe rebimine.

Teiseks alaks oli 120kg palgi surumine, mis toimus vanu tavasid järgides kaldpingil. See ala tõi kaasa üllatusi võistlejate punktiarvestuses. Ala võit, 22 kordust, läks Rauno Heinlale. Teise tulemuse suutis suruda üllatuseks Kaido Sirge 16 kordust. Järgnesid Lauri Nämi 15x, uustulnuk Janek Kõrgmaa 14x, Markus Männik 8x ja Elva vägilane Gunnar Gimbutas, kes kahjuks ühtegi kordust kirja ei saanud.

Punktid jagunesid järgmiselt: Rauno Heinla 11, Lauri Nämi 10, Kaido Sirge 7, Markus Männkul ja Gunnar Gimbutasel võrdselt 5 ja Janek Kõrgmaal 4 punkti. Seega oli kohtadele 3-5 tihe rebimine.

Kolmandaks alaks oli meremees ketidega 280 kg 20 meetrit, mis ei toonud endaga kaasa erilisi üllatusi, välja arvatud Rauno Heinla hullumeelne jooks ajaga 10,54m.
Neljandaks alaks oli rehvi kantimine. Võistlejad pidid kantima 320 kg x 3 ja, et pinget jätkuks oli lisaks vaja kantida ka ülirasket 400 kg rehvi x 3. Ala võitis jällegi Rauno Heinla ajaga 23,15.

Minnes viimasele alale tundus 1-3 koht juba selgunud. Eriti tihe rebimine käis kohtadele 4-5, sest meestel oli võrdselt 11 punkti.

Punktijärjestus: Rauno Heinla 23 ,Lauri Nämi 20, Gunnar Gimbutas 13, Kaido Sirgel ja Markus Männikul võrdselt 11 ja Janek Kõrgmaal 6 punkti.

Viimane ala oli kolme auto korraga enda järel vedamine, mille kogukaaluks ca 6,5 tonni. Vedada tuli 20 meetrit. Ala muutis omakorda veelgi raskemaks pehme staadionikate. Alavõit läks seegi kord Rauno Heinlale.
Põnev võistlus Markus Männiku ja Kaido Sirge vahel leidis oma lõpu Markuse napi ülekaaluga.

Üldarvestuses saavutasid esikuuiku I Rauno Heinla, II Lauri Nämi, III Gunnar Gimbutas, IV Markus Männik, V Kaido Sirge, VI Janek Kõrgmaa.
Kuna võistlustel toimus ka eraldi arvestus Tartumaal elavatele rammumeestele, siis ka siin läks esikoht Rauno Heinlale, teine koht Gunnar Gimbutas ning kolmas koht Kaido Sirgele.

Suured tänud võistluse korraldajale Kaido Sirgele, abimeestele, assistentidele, sekretariaadile ning kõikidele ürituse toetajatele ja sponsoritele, kes panid õla alla Tartumaa Rammumees 2010 toimumisele.

Kohtumiseni juba järgmisel aastal Tartumaa Rammumees 2011-el.

Tartumaa Rammumees 2010 toimub sellel korral Ülenurme staadionil.Korralduse on enda õlgadele võtnud kohalik rammumees Kaido Sirge.

Tartumaa Rammumees on väga pika traditsiooniga võistlus,mida peetakse juba aastast 1989.
Võistlus on lahtine ja võistelda võivad kõik kellel vähegi jaksu ja rammu.Võistlusel on viis ala,millest esimesed kaks tagavad finaalipääsu 8 tugevamale.

Finaaliks on kolm ala, mille põhjal selgitatakse välja Tartumaa Rammumees.Toimub ka eraldi arvestus Tartumaal elavatele rammumeestele.

Kohal Eesti parimad ja tugevaimad. Pealtvaatajatele üritus Tasuta ja toimuvad erinevad võistlused auhindadele.

Tule kindlasti kogu perega!
Info:5169608
Kaido Sirge

Autor: Kaido Sirge