10. jaanuar 2011

Alfa 2011 meeste sõidu võitis taas Tõnu Endrekson

Pärnakas Tõnu Endrekson suutis sõudeergomeetrite võistluse Alfa 2011 meeste sõidu ülipõnevas lõpuheitluses alistada Läti sõudja Dairis Adamaitise.
Veel paarsada meetrit enne lõpujoont jäi lätlane Endreksonist maha vaid kahe meetriga. Lõpuks võitis 1000 meetri distantil peetud lahingu siiski eestlane, saades lõpuajaks 2:43,6. Kolmandaks tuli Allar Raja, neljandaks Konstantin Zaitsev ja viiendaks Kaspar Taimsoo.

Naiste sõidu võitis oodatult Kaisa Pajusalu ajaga 3:13,3. Võistluste rekord sündis naiste kergekaalu võistlusklassis, mille võitis Sille Vaiksaar ajaga 3:35,1. Sealjuures oli eelmine tipptulemus püsinud lausa aastast 1998.
Koolide võistluste parimaks tunnistati Tallinna Reaalkool, mis saab ühe ergomeetri ka aastaks tasuta kasutada.
18. korda toimunud Alfa võistlusel osales üle 500 sportlase, mis on ka võistluste kõikide aegade rekord.

[attachment=175 ]ALFA 2011 RESULTS[/attachment]

Laupäeval Tallinna Spordihallis toimuvatele sõudeergomeetrite võistlusel Alfa 2011 tuli starti rekordarv, üle 500 võistleja.

18. korda toimuvale üritusele registreerus 330 individuaalvõistlejat ja 43 neljaliikmelist võistkonda. Alfa peakorraldaja Mihkel Klementsovi sõnul on tegu läbi aegade suurma osavõtjate arvuga. “Sõudeergomeetril treenimise populaarsus kasvab oluliselt just harrastajate hulgas, näiteks Tallinnas ja Tartus on rühmatreeningutel pidevalt kõik kohad täis,” kirjeldas Klemetsov. “Paljud, kes pole varem sõudmisega üldse kokku puutunud, saavad just rühmatreeningutel asjast aimu ning soovivad oma vormi Alfal tippsõudjatega võrrelda.”

Laupäevase Alfa kõige põnevamaks kujuneb meeste võistlusklass. Starti tuleb 58 meest, nende hulgas väga tugevad külalised Soomest, Lätist, Leedust ja Ukrainast. Kaasa löövad ka kõik Eesti tipud eesotsas meie parimate ergomeetrisõudjate Tõnu Endreksoni ja Allar Rajaga. “Eestlastel tuleb näha tõsist vaeva isegi finaali pääsemisega, konkurents 12 parema sekka jõudmiseks on väga tihe,” ütles Mihkel Klementsov.

Ka teistes klassides võib oodata häid tulemusi. Näiteks nooremate meesveteranide sõidus lööb kaasa sisesõudmise maailmameister Klaus Geiger Soomest, kelle käes on ka Alfa rekord samas võistlusklassis. Rekordit üritab ka Eesti parim naissõudja Kaisa Pajusalu, kes võistleb veebruaris ka ala maailmameistrivõistlustel Bostonis.
Sõudevõistlus algab laupäeval kell 11 eelsõitudega, finaalid toimuvad kell 15.45.

Pealtvaatajatele on üritus tasuta. Võisteldakse Concept2 ergomeetritel

22.jaanuaril Tallinna Spordihallis peetavatel ergomeetrivõistlustel stardib sadu sõudetippe ja harrastajaid rohkem kui 20 võistlusklassis. Neist oodatuimaks kujuneb meeste sõit, kus Eesti parimale ergomeetrisõudjale Tõnu Endreksonile, kahepaadi liikmetele Allar Rajale ja Kaspar Taimsoole lisaks stardivad mitmed nimekad välisvõistlejad.

Lätist sõidavad konkurentsi pakkuma U23 vanuserühmas tänavu maailmameistriks kroonitud paariskahese sõudjad Dairis Adamaitis ja Lauris Sire. Võistluste peakorraldaja Mihkel Klementsovi hinnangul peaksid mõlemad sekkuma medalikonkurentsi. “Eriti hea on ergomeetril just Adamaitis, kes kaks aastat tagasi Alfal neljandaks tuli,” lisas Klemetsov. Ukrainast on lubanud kohale tulla kolm tippsõudjat. Gennadi Zakharchenko ja Konstantin Zaitzev on paarisneljasel tulnud Euroopa meistriks, Sergei Bazõlev saavutas kaheksapaadil EMil teise koha.

“Naiste sõidus loodame, et Kaisa Pajusalu teeb uue võistluste rekordi, hetkel on ta sellises vormis küll,” kinnitas Mihkel Klementsov. Pajusalu sõidab veebruaris USAsse Bostonisse ergomeetrisõudmise MMile Euroopa koondise liikmena. Tippsõudjatega oma aegu võrdlema oodatakse kõiki soovijaid, sest võistlusklasse on ka neile, kes kunagi varem sõudmisega kokku pole puutunud. Registreerida saab võistluste kodulehel www.alfarace.ee kuni 17.jaanuarini.

Alfa leiab aset juba 18. korda, tegu on Eesti ühe suurima sisespordisündmusega , kus osalejate arv küündib 500-ni. Võisteldakse Concept2 ergomeetritel, mis on treenimisvahendina populaarsed mitte ainult sõudjate seas vaid praktiliselt kõigis spordiklubides.

Vôistluste juhend:
XVIII rahvusvahelised vôistlused sôudeergomeetritel Concept2 ALFA 2011
22. jaanuar 2011 Tallinn

Tallinna Spordihall, Herne tn 30, Tallinn
Eelsõitude algus kell 11.00, finaalid kell 15.00

Võistlusklassid:
Vabaklassid 1000 m
•vabaklass – igaühele, kes soovib proovida – mehed
•vabaklass – igaühele, kes soovib proovida – naised

Valikklassid 1000 m:

•mehed
•mehed kergekaal (kuni 75 kg)
•naised
•naised kergekaal (kuni 61,5 kg )
•noormehed (sündinud 1993 vôi hiljem)
•poisid (sündinud 1995 vôi hiljem)
•neiud (sündinud 1993 vôi hiljem)
•tüdrukud (sündinud 1995 vôi hiljem)
•masters (veteranid) – mehed, naised 3 vanuseklassis: 27-44; 45-59; 60 ja vanemad

4- liikmeliste võistkondade võistlusklassid 500 m:
•Naiskond (firmad, erakonnad, klubid jt.)
•Meeskond (firmad, erakonnad, klubid jt.)
•Kõrgkoolid/ kaitsevägi naiskond
•Kõrgkoolid/ kaitevägi meeskond
•Kooli võistkond: 9. klassi tüdrukud
•Kooli võistkond: 9. klassi poisid
•Kooli võistkond: 10.-12. klassi neiud
•Kooli võistkond: 10.-12. klassi noormehed
•Perekonna võistkond (vähemalt kaks naisvõistlejat)

Kvalifikatsioonisüsteem:
Toimuvad eelsõidud. Finaali pääseb aegade põhjal 12 paremat, võistkondadest 3 paremat.

Registreerimine:
Koduleht: www.alfarace.ee
E-post : penteer@concept2.ee
Fax: 609 62 66
Lôpptähtaeg: 17.01.2011

Lisainfo:
Tel 609 6265
51 58 315
55 41 325
www.alfarace.ee, penteer@concept2.ee, info@soudeliit.ee

Stardimaks:
Täiskasvanud 4,45 €
Noored 2,25 €
Vôistkonnad 63,90 €*
*(v.a õppeasutused ja sõjaväeosad)

Autasustatakse iga vôistlusklassi kolme paremat.

Korraldajad:
Eesti Sõudeliit ja Tallinna Sõudeklubi

Autor: Toimetus