5. mai 2011

Lõuna-Eesti vägilane 2011 selgunud!

Võistlus toimus 14 mail Elvas. Tegemist oli professionaalsete rammumeeste 2011 hooaja avavõistlusega. Kohale oli tulnud 15 võistlejat ja nende hulgas ka antud hetke Eesti paremik.

Võistlusalad olid eelvoorus kohvrite kandmine 2×120 kg – 60m ja laaduri rehvi kantimine kaaluga 380 kg – 6 x.

Eelvoorus paistsid esimesel võistlusalal silma pikema staažiga võistlejad ja alavõit kohvrite kandmises läks Lauri Nämile, teine koht Meelis Pungits ning kolmas koht Rauno Heinla. Rehvi kantimises läks alavõit aga Janek Tobile, teine koht Meelis Peil ja kolmas Markus Männik. Nagu näha on kolmik hoopis teine – seega võis eeldada väga tõsist ja tasavägist võistlust.

Finaali eel kolm paremat kahe võistlusala kokkuvõttes Meelis Peil I koht, Janek Tobi ja Rauno Heinla II ja III kohta jagamas.

Finaali pääses 11 meest, kuna 10 ja 11 koht olid võrdsete punktidega. Finaali esimesel alal 125 kg palgi surumises pani lõpuks Raono Heinla oma paremuse maksma ja võttis 9 kordusega alavõidu. Teine ja kolmas koht läks jagamisele 8 kordusega Lauri Nämi ja Meelis Peili vahel.

Finaali teine ala oli meremehe kõnd 330 kg ja distants 30 m. Võib öelda, et siin tehti ajalugu. Ei ole varem nähtud nii tasavägist sooritust nagu sel võistlusalal tehti. Alavõit Mario Sillale 13,59, teine koht Lauri Nämile ajaga 13,60 ja kolmas koht Meelis Peilile 13,61 sekundiga. See tõestas veelkord seda, et mehed on talvel kõvasti tööd teinud ja tase on väga ühtlane ning konkurents tiitlile ülitihe.

Finaali kolmas ala 75 kg hantli tõstmine korduste peale. Alavõit 13 kordusega Rauno Heinlale, teine koht 10 kordusega Lauri Nämile ja kolmas koht läks jagamisele Gunnar Gimbutase ja Markus Männiku vahel 8 kordusega. Siin võis näha kahe noore mehe väga head talvist arengut. Just nimelt see ala on nendele kahele mehele olnud tavaliselt kirstunaelaks ja nüüd jagasid mehed kolmandat ning neljandat kohta. Sellel ala kahjuks sai Meelis Pungits nulli kuna kaotas hantli surumisel tasakaalu ja pääses väga napilt küünarliigese vigastusest.

Finaali ja ühtlasi ka võistluse viimasele võistlusalale minnes oli seis olnud pidevas muutumises ja Meelis Peil oli hantli surumisega andnud oma kolmepunktilise edu käest ning seejärel läks liidriks väga stabiilse võistluse teinud Lauri Nämi, kes edestas Rauno Heinlat kõigest 0,5 punktiga ja Rauno Heinla omakorda nüüd Meelis Peili 1 punktiga. Janek Tobi kes oli läinud finaali teist ja kolmandat kohta jagades oli nüüdseks langenud hoopiski kuuendaks. Jällegi oli näha väga kõva heitlust esimeste kohtade peale. Arvestades punktiseisu oli kõigilie selge, et Lõuna-Esti Vägilase tiitli 2011 aastal otsustab just viimane ala.

Finaali ja võistluse viimane ala oli 140 kg atlaskivi tõstmine üle 1,50 m kõrguse takistuse. Selle võistlusala tegi raskeks just ennem võistlusala alanud vihmasadu kuid sellest hoolimata tehti ka siin väga märkimisväärsed tulemused. Alavõidu võttis siit Lauri Nämi, kelle käes atlaskivi lausa lendas 14x üle 1,5 m takistuse. Napilt jäi alla Rauno Heinla 13 korraga ja kolmas sel alal Meelis Peil.

Ära märgiks ka suure tõenäosusega ühe uue põlvkonna rammumehe Marko Remliku etteaste, kes pakkus n.ö. vanema kooli võistlejatele kõva konkurentsi ja tegi väga hea võistluse.

Lõuna – Eesti Vägilane 2011 lõppjärjestus:

I koht Lauri Nämi 17,5 p

II koht Rauno Heinla 19 p

III koht Meelis Peil 21 p

4 koht Markus Männik 26,5 p

5 koht Marko Remlik 34,5 p

6 koht Janek Tobi 38,5 p

7 koht Gunnar Gimbutas 42 p

8 koht Meelis Pungits 43 p

9 koht Maroi Sild 44,5 p

10 koht Kalev Kripp 53 p

11 koht Toomas Kolk 62 p

Suured tänud kõigile kes aitasid kaasa võistluse korraldamisele ja eriti suured tänud:

Abimeestele: Remi Koosa, Janek ja Kristjan Kõrgmaale

Kohtunikele: Tarmo Mitile ja Erik Kuningale

Sekretärile: Janne Aanile

Peasponsorile: ValiceCar

Sponsoritele: Elva Linnavalitsus, Kultuurikeskus „Sinilind“, Elva Tarbijate Ühistu, Marepleks, A.Le.Coq, Starter, Liviko, proteiin.ee, Sportshack, pubi „Vapper Mäger“, Rannu seeme OÜ, HJH veod, Lõuna Politsei Spordiklubi, Motoait, RPM, Baltyre, Eesti Professionaalsete Rammumeeste Ühing, Karima OÜ, Hr Eino ja Hr Kalev Orav.

14.mail 2011 toimub Elva Kultuurikeskus “Sinilind” parklas Lõuna-Eesti Vägilane 2011.

Võistlus saab toimuma juba üheksandat aasta järjest. Võistluse mandaat 10:00 – 10:45 võistluspaigas.
Ürituse algus on kell 11:00.

Võistlusaladeks:
Eelvoor: algusega 11:00
Kohvrite kandmine 120 kg – 60 m
Traktorirehvi kantimine 8 x

Finaal: algusega 12:00
Palk 120 kg
Meremehe kõnd 330 kg – 30 m
Rehvi heitmine
Atlas kivi tõstmine 140 kg korduste peale

Lisainformatsioon: Peeter Aan mob 52 02 842

Üritust toetavad:

Peasponsor: ValiceCar

Sponsorid: Elva Linnavalitsus, Elva Kultuurikeskus “Sinilind”, Liviko, Starter, A`Le Coq, www.proteiin.ee, Marepleks, HJH Veod OÜ, Sportshack, Eesti Professionaalsete Rammumeeste Ühing, Lõuna Politsei Spordiklubi, Piilu Baar, Pubi “Vapper Mäger”, Elva Tarbijate Ühistu ja Hr. Kalev Orav

Autor: Toimetus