2. november 2011

Ott Kiivikas MM 8. koht! Finaalist jäi puudu 1 punkt

Lõpuks pea nädalase hilinemisega on avalikuks saanud Indias, Mumbais toimunud kulturismi MM -i lõpp protokollid. Eestit esindanud esikulturist Ott Kiivikas saavutas tihedas konkurentsis kaalukategoorias -85kg 26 mehe konkurentsis hinnatava 8.koha! Kusjuures punktid olid samad, mis 7.koha võistlejal ja finaalikoht 6 sekka jäi vaid 1 punkti kaugusele.

Kordus täpselt sama stsenaarium, mis 2003 aasta MM Mumbais, kus Ott saavutas 7 koha ja finaalikoht jäi samuti 1 punkti kaugusele.

Igal juhul näitas Ott, et ei ole oma lõpliku sõna veel öelnud ja kindlasti sai ta juurde palju enesusku järgnevateks aastateks. Maailmameistriks krooniti teist korda Egiptust esindanud El-Sadany Ahmed, teiseks platseerus Kuweiti esindanud Sherif Mourad ja pronksmedali võitis Asraf Ahmed Egiptusest.

Kategooria tugevusest räägib ka tõik, et värskelt kaks nädalat enne MM -i Arnold Classicu -90kg võitnud Slovak Marian Cambal pidi leppima finaalis alles 5. kohaga.

Sellega ei ole kulturismi ja fitnessi hooaeg veel läbi. Täpselt nädala pärast 19.-20.november toimuvad Tallinnas, Nokia Kontserdihallis klassikalise kulturismi maailmameistrivõistlused ja maailmakarikavõistlused fintessis,bodyfitnessis ja kulturismis. Eesti koondis on väljas oma parimas rivistuses.

Möödunud nädalavahetusel 13. järjestikuse absoluutkaalu Eesti meistritiitli noppinud kulturist Ott Kiivikas võistleb 4.-7. novembril Indias Mumbais kulturismi maailmameistrivõistlustel (IFBB 65. MM meeste kulturismis).

Vaata, mis toimub kohapeal [url=http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/32020-world-bbc-2011mumbai-india-otserportaaz-ott-kiivikas/page__pid__321535__st__1640#entry321535]SIIT[/url]. Reportaaži vahendab Ott isiklikult!

Varem kuuel korral maailmas 10 parema sekka tulnud Kiivikas ihkab seekordki sekkuda kõrgesse mängu ja eesmärgiks on jõuda vähemalt 6 parema sekka ehk MM-i finaali. Varem on see õnnestunud 2004. a, kui Ott saavutas 5. koha. Head eeldused eduks on olemas, sest Ott on hetkel oma tippvormis ja ka kogemuste pagas on tal väga suur – see on Oti jaoks juba 24. suurvõistlus. Võistluste finaal toimub Andheri spordikompleksis, mis mahutab 25 000 pealtvaatajat. Hoiame pöialt, et Ott võitleks end sinna areenile välja!

Lisaks Otile sõidab Mumbaisse ka tema abikaasa Natalia Nazarenko – Kiivikas, kes osaleb samas toimuval Maailmakongressil delegaadina. Ott ja Natalia lendavad Indiasse 3. novembri varahommikul kell 7.55 ja saabuvad tagasi Tallinnasse 8. novembril kell 16.45 Frankfurti lennuga.

Ott toob sündmused Indiast ka kodustele fännidele läbi Fitness.ee portaali foorumi, kus teeb otsereportaaži kohapeal toimuvast.

Rahvusvahelistel võistlustel edukalt võistlenud Otti ja Nataliat saab näha ka Tallinnas 19.-20. novembril toimuval MM-il! Pileteid müügis Ticketpro.ee-s ja Piletilevis!

Autor: EKFL