13. detsember 2013

Ootame sind 19. detsembril Spartasse kätt proovima!

19. detsember kell 16.00 – 19.00 ootavad Sind Sparta Fitshopi ette Armliftingu ja Armwrestlingu (käesurumise) sportlased, et kutsuda kõiki tublisid ja tegusaid inimesi proovima neid kahte ala.

Armlifting on Eestis veel üsna uus ja avastamata ala. Selle võlu peitub selles, et käepide (“Rolling Thunder” ehk “Kõmisev Kõu”), mis oma 60 mm läbimõõduga on pidevalt liikuv, annab kogu pinge haardejõuga käsivarrele. Algselt oligi see tehtud nii, et treenida vastavat lihasgruppi. Iseenesest on Armlifting väga lihtne – sportlane võtab käepidemest kinni paralleelselt platvormiga, kus raskuskese jääb sportlase jalgade vahele. Raskust tõstetakse seni kuni on jõudnud vertikaalsesse asendisse, kus sportlase põlved on sirged. Kohtuniku käemärguandest maa suunas ja häälkäsklusest “Down” (“Maha”) võib sportlane langetada raskuse.

[pilt=9881]Käesurumine ehk armwrestling on samas üsna mitmekülgne ja tehniline spordiala, kus on oodata juba jaanuaris Tallinna Käesurumisvõistlust. Sellel alal on märkimisväärse tähtsusega randmetugevus ja paindlikkus, kus surumine toimub tegelikult koos kehaga ehk tuleks enda ette moodustada õlgade laiune visuaalne kast, kust käsi ei tohiks väljapoole jääda.

Käesurumine on huvitav ala, kus on kasutusel mitmeid erinevaid tehnikaid:
* Toproll ehk siis “outside” liigutus.
* Hook ehk siis “inside” liigutus.
* Press ehk siis triitsepsiga surumine , mis on ainukene tehnika, kus reaalselt surutakse.
* Lisaks kasutatakse väljatoodud tehnikate variatsioone.

Seega kõik, kes on antud aladest huvitatud, on oodatud 19. detsembril Spartasse kätt proovima ja veenduma, et tegemist on mitmekülgsete ja huvitavate aladega!

Vaata lisaks:
[url=https://www.facebook.com/BalticArmliftingFederation]Baltic Armlifting Federation[/url]
[url=http://www.armwrestling.ee/]www.armwrestling.ee[/url]

Samal teemal:
[url=http://www.fitness.ee/artikkel/1433/kaesurumissport-ehk-armwrestling-tehniline-ning-mitmekulgne-spordiala]Käesurumissport ehk armwrestling – tehniline ning mitmekülgne spordiala[/url]

Autor: Korraldusmeeskond