9. juuli 2015

Eesti Kulturismi- ja Fitnessi koondis sõidab Rootsi, Työslandi, Fitness Five võistlustele

11. juulil toimuvad Työslandis Rootsi lahtised Fitness Five võistlused, mis on proovivõistluseks sügisel toimuvatele esimestele Euroopa Meistrivõistlustele

Fitness Five on kiirelt populaarsust koguv jõu- ja vastupidavusspordiala ning nagu nimest Fitness Five välja võib lugeda, koosneb viiest alast ning kõiki neid sooritatakse korduste peale, mis summeeritakse ning suurima punktiskoori teinud sportlane on ka võistluse võitja.

Võistlusalad:
1. Kangiga lamades surumine (mehed oma keharaskusega, naised 70% keharaskusega)
2. Küünarvarte kõverdamine kangiga (mehed 50% keharaskusega, naised 40%-ga)
3. Kükk kangiga (mehed 150% keharaskusega, naised oma keharaskusega)
4. Lõuatõmbed (mehed ja naised oma keharaskusega)
5. Triitsepsi surumine rööbaspuudel (mehed ja naised oma keharaskusega)

Eestist sõidab võistlema esimeste Eesti Karikavõistluste 3 kategooriavõitjat Egle Villik, Kristian Singh ja Allan Nikopensius. Delegaatidena Liis-Kristiin Vaher ja Martin Münz.

Fitness Five’i fenomeniks on, et sellega võivad tegeleda kõik harrastusspotlased. Lisaks võistlemisele on Fitness Five’i alade järgi järgi lihtne hinnata oma üldfüüsilist jõudu ja vastupidavust ning arengut.

Mitu kordust teed sina?

Esimesed suuremad tiitlivõistlused Fitness Fives, nii Eesti- kui ka Euroopa Meistrivõistlused, toimuvad juba sellel sügisel.

Vaata veel Fintess5 kohta: [url=http://www.fitness.ee/uudis/6415/fitness5-kevadhooaja-avaetapp-9-mail-spartas-muudatused-reeglites]Fitness5.ee[/url]

Autor: EKFL