2. märts 2020

OLULINE! KOROONAVIIRUS JA SPORDIKLUBID

Epidemioloog dr. Kuulo Kutsar paneb kõikidele treeneritele südamele, et treeningsaale TULEB iga treeningu või teeningtunni järel ventileerida ja hoolikalt puhastada. Kui aga treeningruumides (ka riietusruumis) on viibinud koroonaviirusnakkuse haige või gripisarnaste nähtudega haiguskahtlane inimene, tuleks need ruumid puhastada ja pärast seda ka desinfitseerida (kutsuda kohale desinfektsiooni tegev firma).

Kui treeningsaal on ventilatsioonisüsteemita või akendeta ruum, on nakatumise oht kordades suurem. Lisaks peaksid treenerid kõiki õpilasi enne trenni küsitlema tervisliku seisundi (eeskätt palaviku, köha, aevastamise, väsimuse, lihasvalu, hingamisraskuse) ning koroonaviirusnakkuse leviku riskipiirkondades viibimise kohta. Palaviku ja muude haigusnähtudega/tervisekaebustega inimesed tuleb koju saata.

Basseinis ujumine ei ole nakatumise riskitegur.

Lisaks soovitab dr. Kutsar vältida rahvarohkeid kohti ja -üritusi ning võimalikult vähe kasutada reisijaterikkaid ühissõidukeid ning täita lihtsaid hügieenireegleid – pesta sageli käsi sooja vee ja seebiga, köhida-aevastada suud ja nina kattes paberrätikuga või varrukaga, mitte katsuda pesemata kätega silmi, nina ja suud. Lisaks tuleks desinfitseerida pindasid, mille läheduses on haiguskahtlusega inimene kõhinud või aevastanud.

Tervel inimesel ei ole vajadust kanda meditsiinilist maski, seda peaks kandma haigusnähtudega inimene, kusjuures mask peab tihedalt liibuma näole ja seda ei tohi puudutada kätega.

Nelli Teataja (29.02.2020)

Autor: Nelli Teataja