28. detsember 2013

Too trenn koju kätte

Kui sul ei ole aega treeningusaali minna või see asub kodust liiga kaugel, saab vajalikud treeninguvahendid koju soetada. Üldjuhul piisab paarist vahendist, et treenida suuremat osa keha lihaseid.

Koduseks treenimiseks soovitab ajakiri Naised järgnevaid treeningvahendeid. Artikli valmimise eest tänatakse FitShop.ee’d ja Spordiklubi Spartat.

Võimlemispall

Kasutamine: võimlemispalliga harjutuste tegemise eelis on see, et korraga töötavad nii konkreetse lihasgrupi lihased, mida treenida soovitakse, kui ka need, mis on vajalikud tasakaalu hoidmiseks. Teha saab kõhu- ja seljalihaste harjutusi, kätekõverdusi, palli tõsteid jalgadega.
Mõju: treenib kere-, jala-, selja-, käe- ja kõhulihaseid.
Hind: 10 – 23 €

Hantlid

Kasutamine: hantlid on kodus treenimiseks ühed parimad abivahendid – odavad ja universaalsed, millega on võimalik teha erinevaid harjutusi ja treenida käte kõrval pea kõiki lihaseid. Tee näiteks seljatõmbeid, tõsteid, plankpoosist tõsteid või jalatõsteid hantel põlveõndlas.
Mõju: võimalik treenida pea kõiki lihaseid.
Hind: 8 – 80 €

Kummilint

Kasutamine: kummilint on hea vahend lihasjõu suurendamiseks, seda annab kombineerida paljude harjutustega, et muuta treening efektiivsemaks. Samuti on see hea abivahend painduvuse arendamiseks ja venitusharjutuste tegemiseks. Kummilinte on erineva tugevusega.
Mõju: võimalik treenida kõiki lihaseid.
Hind: 3 – 20 €

Hüppenöör

Kasutamine: hüppenööriga hüppamise kiirust saab igaüks ise reguleerida. Samuti saab hüpata näiteks ainult ühel jalal.
Mõju: treenib jala- ja käelihaseid.
Hind: 5 – 20 €

[pilt=9918]

Sangpomm ja raskuspallid

Kasutamine: sangpomm ja raskuspallid sobivad jõu- ja koordinatsiooniharjutuste tegemiseks: näiteks erinevad tõsted, kätekõverdused, kükid, hüpped, plankpoosid.
Mõju: võimalik treenida kõiki lihaseid.
Hind: 5 – 80 €

Hularõngas

Kasutamine: tavalist hularõngast saab keerutada ümber erinevate kehaosade, sooritada venitusi ja parandada tasakaalu. Fitness-hularõngal on silikoonist masseerivad elemendid sisseehitatud magnetitega, mis mõjuvad lihastele, akupunktuursetele punktidele ja stimuleerivad vereringet.
Mõju: treenib kõhu-, selja-, õla-, käe- ja jalalihaseid.
Hind: 9 – 50€

Kõhurull

Kasutamine: kõhurulliga on võimalik treenida ette ja diagonaalis, harjutust saab sooritada nii sirgetel jalgadel kui ka põlvedele toetudes.
Mõju: treenib kõhu- ja korsetilihaseid.
Hind: 15€

Massaažirull

Kasutamine: torul rullimine on lihtne ja odav enesemassaaži meetod, mis leevendab valu, ennetab vigastusi ja tõstab sooritusvõimet. Toode sobib kõigile, kes tahavad lihasvaludele ja -pingetele leevendust leida ning ühtlasi tugevdada oma kerelihaseid.
Mõju: avaldab toimet venitust vajavatele lihastele.
Hind: 17 – 40€

Graatsiaketas

Kasutamine: graatsiakettaga tehtavad harjutused on pealtnäha lihtsad, kuid vajavad head tasakaalu. Nii treenid kogu keha lihaseid. Soovitatav on osta kaks ketast, siis on harjutuste valik suurem.
Mõju: võimalik treenida kõiki lihaseid.
Hind: 7 – 20€

Jõupall

Kasutamine: jõupall on omalaadne güroskoobi põhimõttel töötav treeningusüsteem, millega saab erinevaid harjutusi tehes arendada sõrmede haaret, tugevdada randmelihaseid, treenida biitsepsit, triitsepsit ja ka õlalihaseid. Selle peopessa ära mahtuva treeninguvahendi tööpõhimõte on väga lihtne: pihus hoides ja käega ringikujulisi liigutusi tehes hakkab pall töötama vastu kasutaja liigutustele ja aktiveerib lihastöö. Samuti on tegemist hea vahendiga taastusraviks.
Mõju: tugevdab haaret, rannet, õla- ja õlavarrelihaseid.
Hind: 22 – 40€

Tasakaalulaud

Kasutamine: tasakaalulauda kasutatakse jalalihaste ja tasakaalu treenimiseks ning taastusraviharjutuste tegemiseks. Samuti saab laua peal teha kükke ja jalatõsteid.
Mõju: treenib jala- ja kerelihaseid.
Hind: 19 – 25€

Ajakiri Naised kampaania

Tellides nüüd ajakirja Naised kolmeks kuuks võid võita Tutti Frutti meloni-arbuusilõhnalise komplekti. Kokku loositakse kõikide tellijate vahel välja 50 komplekti!

Telli ajakiri [url=http://www.kirjastus.ee/naised_talv]siit[/url] või e-maili teel [mail=tellimine@kirjastus.ee]tellimine@kirjastus.ee[/mail].
Kontakttel: 666 22 33

Autor: Ajakiri Naised