31. jaanuar 2017

Mina olen hoiatanud

Niisiis, pean vajalikuks teile sellest üha enam populaarust koguvast “keskkoha kokkupressijast” veidi rääkida. Et asi oleks arusaadavam, siis ma tahaks alustuseks pisut selgitada, mida korseti kandja selle kandmisega taotleb.

Ega tegelikult ei ole eriline geenius vaja olla, et aru saada miks seda kantakse. Kantakse vabal ajal, kantakse öösel ja kantakse trenni ajal. Selle kandmisel loodetakse sõna otses mõttes muuta oma kehakuju. Peenike vöökoht/ liivakellafiguur on asi mida taotletakse. Ütlen ausalt, tegemist on totrusega. Sama hästi ma võin öelda, et kanna päev läbi hästi kitsaid teksapükse ja looda, et su jalad on peenemad. Tahad peenemat vöökohta, siis ole nii kena ja sünni uuesti. Vähe sellest, et antud tegevus on suhteliselt mõtetu, siis see moodne tänapäeva korsett on tervisele kahjulik!

Ega siin tegelikult pikka juttu ei tule. Teen lühidalt ja konkreetselt. Ilma filtrita.
Kandes korsetti avaldad sa ebanormaalset survet oma alumistele ribidele. Tulemuseks on see, et su kopsud ei saa sisse hingates paisuda nii suureks kui nad tahaksid. Selle tulemusena jõuab su kopsudesse ebapiisav kogus õhku, mis tähendab seda, et veri ei saa piisavalt hapnikku. Tõuseb südamelöögisagedus ja suurenevad lihaspinged. Samuti on ohustatud aju hapnikuga varustamine ja tagajärjed võivad olla päris karmid. Kui inimaju ei saa piisavalt hapnikku, siis on selle talitus tõsiselt häiritud. Aju võib võrrelda meie keha juhtimiskeskusega, mis tähendab, et kui see hakkab tõrkuma, siis teeb seda ka ülejäänud organism. Aidake mul palun mõista, mille kuradi pärast peaks keegi tahtma trenni tehes oma hingamist takistada? Arusaamatu…

Teine asi on organid. Mis juhtub organitega, kui nad on pika perioodi jooksul kokku surutud? Organid nihkuvad paigast! Meie organid on omadel kohtadel põhjusega! Kehal ja organitel on oma kindel struktuur. Kõik on loodud selleks, et inimest elus hoida. Kui selle struktuuriga jändama hakata, siis tagajärjed võivad olla pöördumatud ja muuta elu korralikuks põrguks.
Kahjustada saavad neerud ja põrn, mis liiguvad üles. Samal ajal surub korsett allapoole suuremad sooled. See ei ole kaugeltki kõik ja “parim” osa alles tuleb. On juhtusid, kus korseti pikaajaline kasutamine on avaldanud liigset pinget ka põiele, mis omakorda tähendab seda, et fitnessi-diivad hakkavad tahtmatult “lekkima”. Kas saab veel midagi “seksikamat” olla? Paraku keegi kätt ette panna ei saa ja kui on tõsine soov 25 aastaselt hakata mähkmeid kandma, siis andke kuuma!

Kolmandaks tooksin välja selle, et kui seda imevidinat kantakse treeningu ajal, siis hoitakse oma pihta sõna otses mõttes vormi sees. Kandja ei pea oma treeningu ajal oma kerelihaseid ei pingutama ega nendega tööd tegema. Mis on tulemus? Nõrgad kerelihased! Kerelihased muutuvad nõrgaks ja laisaks, sest korsett teeb kandja eest ära kogu töö.
Kõhulihased, kerelihased, selgroog jäävad lihtsalt väetiks ja nõrgaks. Kannatab ka rüht! Lõpuks olete vigased ja igasugune tulevik fitnessi võistlejana on kaheldav, kui mitte välistatud.

Ühe asja lisan veel. Pikaaegne korseti kandmine võib tekitada nahainfektsioone. Kujutage ette mis seal all toimub, kui seda pikka aega kanda (kaasaarvatud trennis). Keha ju higistab ja kogunevad bakterid. Selja peal kasvavad “seened”. Palju õnne!

Lõpetuseks
Ümberringi toimuvat nähes, leian, et pidin selle välja ütlema. See mis toimub, on ajuvaba. Seda saab võrrelda enamike moekate kaalulangetusmeetoditega mis kiirelt ja kergelt, ilma dieedi ja treeninguta jõhkralt häid tulemusi lubabavad.
Tegelikuses on kahju rohkem, kui kasu. Õigem oleks öelda, et kasu polegi! Kahjuks ei ole võimalik oma geneetilist eripära ega sünnipärast kehakuju muuta. Kõige väiksema võimaliku keskkoha saavutame me ikkagi ainult õige dieedi ja treeninguga. Edasi tuleb vaadata otsa oma vanematele ja leppida selle kehakujuga, mille oled neilt pärinud.
Ma annan teile (Lugejatele) head nõu. Treenige endale suuremad õlad! Võtke eeskuju kulturistidest ja proovige luua illusioon. Tee oma kehaga koostööd, mitte ära tööta oma keha vastu!

Autor: Peep Reinart