10. november 2017

Isadepäeve – eri: meeste jõudlusest faktipõhiselt

Miks? Sest faktid on jahmatavad ja silmi avavad. Viimase neljakümne aastaga on Lääne meeste seemnevedeliku kontsentratsioon kukkunud rohkem kui poole võrra – 52%.

Meessuguhormooni testosterooni tase on teinud läbi sama õudusttekitava languse – praegustel meestel on keskmiselt 20% madalam meessuguhormooni tase kui nende isadel sama vanalt. Ja meie isadel oli oluliselt madalam testosterooni tase kui nende isadel. Mida see tähendab? See tähendab õrnemaid luid, väiksemat lihasmassi, hajusamat fookust, halvemat mälu, madalamat seksuaalelu kvaliteeti.

See pole kahjuks kõik.

Vaimne tervis…vaimne heaolu on samuti kohutavad. Euroopa Liidu liikmesmaade statistika näitab, et üle 20% meestel on olnud viimase aasta jooksul probleem mõne vaimse tervise aspektiga, olgu selleks siis ärevushäired, stress, depressioon vmt. Ja on alust arvata, et see protsent on oluliselt kõrgem, aga mehed lihtsalt ei räägi sellest…ei otsi abi.

Ja see ei lõppe ka siin.

58 protsenti EU maades elavatest meestest on ülekaalus, kusjuures 20% neist on selgelt rasvunud.

Mõtle nende arvude peale korraks…

Ma räägin sellest suure kirega, sest mina ise olin see mees…läbipõlenud, tervisenäitajad allapoole igasugust aktsepteeritavat taset, iseendale valetades, et kõik on hästi. Vaid see, et arstid ei andnud mulle enam laste saamiseks lootust, avas mu silmad. Ja see oli ka tõukeks kogu King of Spadesi kontseptsiooni loomisel.

[youtube=yBx5H8ZZMXU]

Mehed, kes on terved, elurõõmsad, tugevad ja tahtejõulised, suudavad mägesid liigutada. Suudavad Universumisse oma jälje jätta. Ja ma usun siiralt, et see on nii iga mehe soov kui kaasasündinud kohustus. Nõrga, väsinud ja hajusa fookusega seda aga ei suuda. Kui sa tundsid, et kuulud ühte neist riskirühmadest, aga oled siiski elus jõudsalt edenenud, siis mõtle, kui palju rohkem sa jõuaksid, kui suudaksid oma potentsiaali täiel määral rakendada.

Ma räägin seda mehena, kes nüüd – kahe tütre isana ja oma jõudluses kardinaalse muutuse esile kutsununa on teinud sellest oma eesmärgi. Seepärast me lõime King of Spadesi. Seepärast ma teen igal nädalal uue video, mis aitab meil, meestel, oma jõudlust tõsta. Sest mida rohkem on meil tõelisi mehi – tugevaid ja endas sisemise rahu leidnuid – härrasmehi, rüütleid – seda rohkem maailm sellest võidab.

Nüüd, isadepäeva hakul, teen sulle üleskutse – kui sa seda veel teinud ei ole, siis võta enda toetuseks [url=http://fitshop.fitness.ee/testosteroon/0/readmore/1153/King-of-Spades/]King of Spades,[/url] ja kingi üks karp ka isale. Teil on sellest ainult võita.

Allikad:
Alshahrani S, Aldossari K, Al-Zahrani J, Gabr AH, Henkel R, Ahmad G. Interpretation of semen analysis using WHO 1999 and WHO 2010 reference values: Abnormal becoming normal. Andrologia. 2017;00:e12838

Skakkebaek Niels E. Sperm counts, testicular cancers, and the environment BMJ 2017; 359 :j4517

WHO http://www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/mental-health/data-and-statistics

Travison TG, Araujo AB, O’Donnell AB, et al. A population-level decline in serum testosterone levels in American men. J Clin Endocrinol Metab. 2007;92:196-202.

Bhasin S. Secular decline in male reproductive function: is manliness threatened? J Clin Endocrinol Metab. 2007;92:44-45.

Eurostat Cardiovascular Diseases Statistics

Autor: Mikk-Alvar Olle