27. juuni 2018

Surumine tugevamaks!

1. Alusta jalgadest! Nende asend peab olema paigas. Üks jalg ei tohi kuskil “tantsida”, ega teha muid vigureid. Õige asendi leidmine annab väga palju jõudu juurde.

2. Surumine algab tugevast hardest. Kangi soovitatakse lausa pigistada, Kui kang on kindlalt käes, ei ole vaja mõelda, et see võib libastuda või rinnale kukkuda. Saate keskenduda ainult surumisele.

3. Treenige alumist faasi. Alumise faasi jõud on väga oluline.

4. Kiired surumised. Seda sorti surumised tasub sisse võtta kindlasti siis, kui teil on selline tunne, et raskused mida surute liiguvad üles väga aeglaselt. Sellest on kohe aru saada kui raskused liiguvad üles väga raskelt ja vaevaliselt, siis kiired surumised on kindlasti omal kohal. Annavad juurde kiirust ja plahvatuslikkust.

5. Ära treeni üle! Kui oled otsustanud oma surumise tulemust tõsta, siis tõenäoliselt keskendud sellele ja teedki seda. See nõuab kindlasti suurt pühendumist ja vaeva. Ja loomulikult, mida rohkem te seda tahate, seda rohkem üritate treenida ja seda pikemalt tahate saali jääda. Selline lähenemine viib teid aga ületreeninguni ja kärbib ka teie selle arengu, mida siiani olete suutnud saavutada.

6. Selga on ka vaja treenida! Et palju suruda, selleks ei piisa ainult tugevast rinnast, õlast ja triitsepsist. Ka teie selg peab tugev olema, seda selleks, et te suudaksite surumise ajal keha stabiilne ja fikseeritud hoida.

7. Surumised põrandalt. Treenides või edendades oma surumise tulemust on teil tõenäoliselt eneselegi teada oma nõrgad faasid ja momendid. Üks levinumaid surnud punkte surumisel on paar tolli rinna kõrgusel või paar tolli rinnast eemal. Seda rasket punkti või faasi aitavad edukalt treenida põrandalt surumised.

8. Suruge kang üles vertikaalselt. Tõmmates abaluud kokku langetage kang kõhu sirglihase ülaosa piirkonda või rinna alaosase. Suruge kang üles tagasi vertikaalselt mitte kaarjalt otse pukkidele.

9. Ärge põrgatage kangi. Enamus vigastusi, mis tekivad, tekivadki just ekstsentrilise ja kontsentilise faasi vahel ehk üleminekul järeleandvalt faasilt ületavale. On levinud ja tavaline, et kui suruja väsib, siis hakatakse raskust rinnalt põrgatama.

10. Proovige eelväsitamist. Suurepärane meetod seisaku ületamiseks. Kuna lamades surumine on paljudele lemmikharjutus, siis tehakse seda reeglina ka esimesena. Proovige vahel teha mõni trenn ka nii, et teete esimese harjutusena hoopis surumist hantlitega kaldpinnal, seejärel lennutate ning alles lõpus kolmanda harjutusena surute horisontaalpingil. Tehke oma rinna või surumise trenn selliselt 2 3 nädalat järjest ning minge siis uuesti vana järjekorra juurde tagasi näete kuidas tööseeriate kilod on kasvanud.

Autor: Fitness.ee