11. märts 2019

Tunne Eesti Tegijat: Annika Leok

Vanus: 26
Pikkus: 171
Kaal: Võistluskaal oli viimati 55kg, offseasonil jääb 63 ringi

Kuidas jõudsid bikinifitnessi juurde? 2017 aasta kevadel osalesin Egle Nabi bikinifitnessi seminaril ning läksin sinna mõttega veeta lihtsalt üks tore päev, toredate inimestega. Paari aastaga olin end ise kuidagi, ilma konkreetse kavata ja eesmärkideta suutnud üpris heasse vormi treenida ning Egle küsis tookord mu käest, et kas plaanin ka võistelda sama kevad. See küsimus tundus mu jaoks paras huumor, kuna mul polnud isegi plaanis võistelda, samas see oli nii motiveeriv, et just Egle seda ütles. See seminar, kõik need võistlejad, poseerimistund ja need bikiinid, mida ma seal esimest korda nägin, see kõik tekitas sisimas sellise kripelduse, et aga miks mitte? Mis mul kaotada on? Mõeldud-tehtud! Lavale astusin esmakordselt 2017 sügisel.

2018 kevadel võtsin ühendust oma praeguse treeneriga- Peep Reinartiga, temaga panime paika uue plaani ning algas veelgi suurem töö ja vaev uue hooaja nimel.

Suurim saavutus: Tõenäoliselt minu suurimad saavutused on alles ees, aga siiani olen väga õnnelik ka pronksmedalite üle, mis mulle kaela riputati 2017 ja 2018 sügisel Eesti Meistivõistlustel. Keegi veel tegi nalja selle üle, et kas sa üldse muid kohti ka saad peale kolmanda?! Samas, see areng ja vorm, mis ma aastaga tegin, on märkimisväärne.

Tööalaselt saan kindlasti uhkust tunda enda ettevõtte ning enda toredate püsiklientide üle, kelle usalduse olen ajaga võitnud.

Teised spordialad, millega olen tegelenud: Tegelesin pikalt showtantsuga (cheerleading) ning olen ka Kalev/Cramo korvpallimängudel tantsimas käinud.

[pilt=14558]

Mis Sind motiveerib? Kõige suuremaks motivaatoriks on see, kui vaadata vanu pilte, kasvõi neid, mis on aasta tagasi tehtud ja näed ise kui suure arengu oled teinud. Samuti motiveerib see, kui mõni nädal saab jõusaalis raskusi suurendada ning avastad, et nii rasket hantlit polegi varem käes hoidnud. Muidugi on motiveeriv kuulda häid sõnu ka lähedastelt, kes muutusi märkavad.

Kuidas lõõgastud? Vahel on hea lihtsalt olla ja nautida seda, et mitte midagi ei pea tegema. Aga parimad viisid lõõgastumiseks on ikkagi reisimine, hea kaaslane, nädalavahetused sõpradega ning regulaarne massaazis käimine

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid: Lihtne, ei ole vaja midagi leiutama hakata. Minu menüüs on üldjuhul 4-5 toidukorda, sõltuvalt kui pikaks mu päev kujuneb. Toitun alati vastavalt oma isude järgi ning kivisse mu toitumine raiutud ei ole.

Hommikut alustan alati pudruga, lõuna- ja õhtusöögid on üsna sarnased liha, juurviljad/värske salat ja tatar, bataat riis vms. Vahepalaks proteiinipuding, kohupiim, banaan või tervislik võileib. Oma toidud planeerin ja valmistan alati ise, kuskilt soojaletist ma omale süüa kaasa ei haara. Loomulikult tarbin ka magusat kui isu tekib.

Mis on sinu lemmiktoit: Sushi! Ei kujutaks ettegi, et sellest võiks kunagi isu täis saada. Sama on bountyga, seda võikski jääda maiustama.

Kirjelda oma treeninguid: Peep on mulle teinud väga häid kavasid, mis mulle sobivad ja meeldivad. Hooajaväliselt käin trennis kuskil 4x nädalas. Aeroobset teen vähe, vastavalt enesetundele. Suvel käin jooksmas ja rulluisutamas

Võistlustele eelnevalt käin Eleriga poseerimas, temalt saab alati nii palju uusi nippe ja ideid, mida laval kasutada saab.

Milliseid toidulisandeid tarbid:
Omega 3, talvel D-vitamiin ning vahel panen valgupulbrit pudrule.

Eeskujud: Mind ümbritseb nii palju positiivseid ja motiveerivaid inimesi, kes on mulle eeskujuks igapäevaselt. Samuti on eeskujuks edukad ja sihikindlad inimesed, kes püüdlevad enda eesmärkide ning unistuste suunas, elan neile tohutult kaasa!

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada: Reegel nr 1! Võta omale korralik treener, kes oskab ja suudab sind juhendada nii toitumise- kui ka jõusaali kohapealt. Ausõna, see ei ole raketiteadus.

Ära karda raskusi tõsta, ausõna sa ei muutu suureks ja koledaks kulturistiks. Kuulen ikka ja jälle, et ”ma ei taha liiga lihaseliseks minna, ma tahan lihtsalt toonuses olla”- it’s pretty same btw…
Sihikindlus ja usk iseendasse on edu võti!

Autor: Fitness.ee