15. aprill 2019

Tunne Eesti tegijat – Egle Eller-Nabi

Nimi: Egle
Vanus: 36
Pikkus: 168
Kaal: 58,5

Kuidas jõudsid nt.bikiinifitnessi juurde:
Bikiini fitnessi juurde jõudsin peale oma esimese lapse sündi 8,5 aastat tagasi. Kõigepealt osalesin ja võitsin Fitness Model Estonia võistluse 2011 aastal ning tundsin, et tahan sellel teel kusagile edasi liikuda. Bikiini fitness polnud tol ajal veel üldse populaarne, aga minu jaoks tundus see kohe põnev väljakutse. See ala oli alles välja kujunemas ja mul on hea meel, et sain selle ala juures olla selle „sünnist” alates. Kohe esimeset võistlusest alates sain aru, et see ala on täpselt mulle loodud. Edaspidi on fitness alati mu elus olnud.

Suurim saavutus:
Vaieldamatult IFBB Professional League profikaardi võit aastal 2015 ja aasta hiljem San Marino Pro võit mis tagas mulle otse pääsu Mr. Olympia lavale.
Ma pean amatöörina oma meeldejäävamateks saavutuseks Arnold Classic Amateur Usas teise koha võitu. Olin esimene Eestlane sellel võistusel ja kohe nii kõrge koht mega suures konkurentsis. Samuti Arnold Classic Euroopa teine ja kolmas koht.
[pilt=14601]
Teised spordialad, millega olen tegelenud:.
20 aastat olen tantsinud ning laval juba väga varajasest east alates. Lastena saime palju esineda nii kohalikel üritustel kui ka mujal Eestis. Sõitsime esinema ka Soome ja Rootsi mis tol ajal oli täiesti harukordne. Hiljem tantsisin erinevates showprogrammides ning alustasin tööd tantsutreenerina. Tegelesin aastaid ka kergejõustikuga. Olen kooli ajal mõned aastad mänginud ka tennist ja võrkpalli. Kui aus olla siis sai kooli ajal kõike tehtud. Meie ajal telefone polnud ja kõik vaba aeg möödus aktiivselt. Pigem küsimus on, millega ma tegelenud pole:D Hiiumaal oli nii, et kui olid juba sportlik, tuli kõigest osa võtta.

Mis Sind motiveerib?
MInd motiveerivad muutused ja areng paremuse suunas.Nii sportlasena, karjääris kui ka teisi juhendades. Mulle meeldib meeletult õppida nii enesearengu valdkonnas, toitumises kui ka treeningutes. Ja siis tahan seda rakendada. Olen väga eesmärgile pühendunud. Näen lõppsihti terendamas ja liigun sinna poole. Seda nii sportlasena isiklikult kui treenitavaga. Sean iga inimesega tema isikliku eesmärgi ja hakkame koos sinna suunas liikuma. Iga muutus, iga samm lähemale, kasvatab minu motivatsiooni edasi liikuda. Seda mida teised nimetavad kaotuseks nimetan mina õppetunniks. Olen tänulik, võtan õppetunni vastu ja see vaid kasvatab mu motivatsiooni edasi liikuda. Kui vaja, siis kasvõi teises suunas. Vahel saad õppetunni kuidas MITTE asju teha. See on ka OK minu jaoks. Üldiselt olen selline, et kui saadetakse uksest välja, siis enne kui uks kinni ronin aknast juba sisse
[pilt=14602]
Kuidas lõõgastud?
Lõõgastun perega. Veedan võimalikult palju aega koos lastega. Kuna mu abikaasa on samuti tippsportlane ja tema sport nõuab pikki laagreid, siis need hetked kui saame koos olla, oleme väga perekesksed. Tihti peidame end Hiiumaale metsa. Tavaliselt püüan vahetada keskkonda kui puhkust vajan. Sõidame Hiiumaale või siis sooja kliimasse päikest otsima. Reisid veedame pea alati terve perega ja suhteliselt aktiivselt ning sportlikult. Igapäevaselt armastan lugeda ja kuulan podcaste kas siis joostes, jalutades või rulluisutades.Tavaliselt on need alati kuidagi erialaliselt olulised. Raamatu lugemise luksust muidugi saan kodus harvem lubada endale, sest möll on tavaliselt ümber ja keskenduda ei saa.

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid:
Mul on aastatega toitumine välja kujunenud ning pean seda suhteliselt tervislikuks. Kuigi viimane väide on muidugi alati diskuteeritav, mis ühele tervislik, teisele mitte. Mina ei kaalu oma toitu igapäevaselt ja üldiselt karpidega kaasas ei kanna kõikke. Mul on olnud luksus töötada nii, et saan lõunal käia kas kodus või siis kohvikus. Vahepalad on enamasti kaasas. Ma planeerin oma toitumise, aga see on kuidagi loomulik osa. Minu menüüs on palju salateid, köögivilja, liha, kala, seemneid, pähkleid, marju, puuvilju, täisteratooted. Eelistan kvaliteetset ja vähetööteldud toitu. Ma söön magusat kui soovin. Armastan tumedat shokolaadi. Samuti on mu menüüs saia ja leivatooted. Harva tarbin töödeldud, frittitud „kiirtoittu” aga ma ei piira end milleski, lihtsalt realselt ei tunne end hästi neid toitte süües sest pole enam harjunud. Kui üldjoontes valitseb toitumises tasakaal ja menüü on mitmekülgne pole liialt vaja üle mõelda.

Mis on sinu lemmiktoit:
Veisefilee ja sparglid, shokolaadi trühvlid

Kirjelda oma treeninguid:
Teen peamiselt jõusaali. Mul on keskmiselt 5 trenni nädalas ja trenni pikkus 60 minutit. Lihastrenn ei kesta mul kunagi kauem. Need on nii rasked, et ma ei suudakski. Trennid on periooditi väga erinevad. Igaks perioodiks oma eesmärk. Enamasti koosnevad trennid baasharjutustest- jõutõmme, kükk, lõuatõmbed, rinnalt surumine jne. Küki puur on minu „must have” igas trennis. Ühe treeningtsükli pikkus on tavaliselt 8-10 nädalat, mille sees samuti muudan kava, korduseid, harjutuste variatsiooni.
Mu kavad on väga tehnilised. Iga korduse tempo on määratud, amplituud, jalgade käte asend, puhkuspaus jne. Iga asi loeb! Seda olen õppinud oma mentorilt Charles R.Poliquinilt.
Maksimaalselt 10 nädala tagant vajan 1-2 nädalast puhust. Kui seda reeglit ignoreerin, tunnen kohe kuidas on oht ülekoormusel. Ei taastu enam ja kuidagi motivatsioon langeb. Olengi ajastanud ka töötsükli samale rajale 10 nädalat tööd, siis puhkus. Kui mina puhkan, siis vajan 100% puhkust tavapärasest rutiinist. Trennidest puhates olen aktiivne, aga jõusaali ise ei tee. Jooksen, uisutan, käin joogas aga jõutrennidest teen pausi.

Milliseid toidulisandeid tarbid:
Sõltub vajadusest. Muudan, nii nagu treeninguidki. D vitamiin, Omega 3 on sellised asjad mis on üldiselt kõige rohkem sees. Ja siis periooditi juba vastavalt vajadusele. BCAA jook ja Vadakuvalk on pea alati trennikaaslased. Talveperioodil kui haiguseid rohkem on ka probiootikumid regulaarselt sees. L karnitiin on ka üks lemmikuid trennieelseid toidulisandeid.

Eeskujud:
Charles Poliquin on mu eeskuju, mentor ja treener. Kuigi ta lahkus füüsiliselt meie hulgast eelmisel septembril on ta minu jaoks jätkuvalt nendes kolmes rollis. Tark, suuremeelne, otsekohene mees, kes andis maailmale nii palju. „No pissing. No moaning!” oli silt tema uksel. See oli tema meetod ja stiil! Ta on siiani maailma edukaim jõutreener kelle treenitavad on enim saavutanud medaleid tiitlivõistlustelt. Teda tegi eriliseks veel see, et polnud oluline mis spordialaga inimene tegeles, ta suutis alati viia nad tippu. Mulle meeldis ääretult see kuidas ta oma õpilasi haris igas valdkonnas, ärgitas tegelema heategevusega nagu ta ise. Ta lõi võrgustiku ja sidus oma õpilased ning treenitavad omavahel nii et isegi kui täna enam teda pole, siis kuidagi kogu see võrgustik, sõpruskond eksisteerib edasi ja nii tihti unustan ära, et teda ise tegelikult ju polegi. Olen maailma tänulik, et mul oli au ja võimalus olla nii läehdalt tuttav temaga ja õppida nii palju temalt.

Kolm soovitust neile, kes soovivad paremasse vormi saada:
Sea konkreetne eesmärk! Otsi endale pädevad nõandjad!

Hakka tööle!

Jälgi minu ettevõtmisi ja tegemisi:

instagramis:[url=https://www.instagram.com/eglenabi_bikinipro/]@eglenabi_bikinipro[/url]

facebookis: [url=https://www.facebook.com/egle.ellernabi]egle eller-nabi[/url]

[url=https://fitshop.fitness.ee/egle_soovitab/]Egle soovitab![/url]
[pilt=14607]

Autor: Egle Eller-Nabi