9. juuli 2019

Tunne Eesti tegijat – Susie-Ann Viirg

Nimi: Susie-Ann Viirg
Vanus: 28
Pikkus: 173 cm

Kuidas jõudsid käesurumise juurde?
Mina ei valinud käesurumist—käesurumine valis minu.

2013. aastal käisin vaatamas kulturismi ja fitnessi võistluseid Salme Kultuurikeskuses, mille expo alal olid muuhulgas oma lauaga väljas ka käesurujad. Reklaamiti, et käesurumisvõistluse võitja saab tasuta pääsmed spordiklubisse ning lisaks muud treeningvarustust. Kuna olin just Eestisse tagasi kolinud ning ei olnud veel spordiklubi välja valinud, otsustasin osa võtta. Kes ei tahaks käia tasuta trennis?!

Pikk jutt lühidalt – võitsin võistluse ja olin just oma auhindadega lahkumas, kui üks käesurujatest mulle järele jooksis. Ta kiitis mu surumist ning soovis minuga kätt proovida. Ta leidis, et ma olen tugev tüdruk ning soovitas mul käesurumisklubiga liituda. Naersin ja küsisin, kas käesurumine on tõsine spordiala.

Pärast pikemat diskuteerimist sõnas ta, et kui ma liituksin nende klubiga, oleksin ma ametlikult Eesti esimene naiskäesuruja. Selline tiitel kõlas uhkelt ning liitusingi.

Alates sellest ajast olen tegelenud käesurumisega, käinud erinevatel võistlustel nii Eestis kui välismaal ning töötanud selle nimel, et spordiala saaks rohkem tähelepanu.

See pole meestevaheline mõõduvõtt, mida harrastatakse baarileti taga, vaid spordiala, mis on mujal riikides palju tuntum kui Eestis. Toimuvad nii EM kui MM käesurumises.

[pilt=14810]

Suurim saavutus?
4x Eesti meister käesurumises

Teised spordialad, millega olen tegelenud?
Kergejõustik, tantsimine, ratsutamine, klassikaline tõstmine, armlifting.

Mis Sind motiveerib?
”Oma unistuste poole pürgides on ka halvim päev parem päevast, mil Sa ei tee mitte midagi.”

Käesurumine on mu ellu toonud palju uusi tutvusi, viinud mind põnevatele üritustele ja avanud mulle võimalusi, millest ma poleks unistadagi osanud.

Soovin, et rohkem Eesti naisi julgeks selle alaga tegeleda. Minu eesmärgiks on tuua käesurumissport välja meeste valdusest ja julgutada ka naisi käesurumist proovima. Just viimane mind motiveeribki – usk, et me saame selle spordiala Eestis suuremaks.

Kuidas lõõgastud?
Mootorrattaga sõitmisega.

Kirjelda enda igapäevast toitumist, milliseid põhimõtteid jälgid
Valmistan kõik oma toidud ise. Järgin põhimõtet: kõike mõistlikus koguses.

Mis on sinu lemmiktoit?
Hommikused kaerahelbed.

Kirjelda oma treeninguid
Lauatreeningud käesurumises toimuvad korra nädalas. See tähendab, et katsetame erinevaid tehnikaid ja võtteid omavahel läbi.

Üldfüüsilisi treeninguid teen jõusaalis. Jõusaalitreeningutel keskendun ka haarde, sõrmede, rande ja küünarvarre treenimisele. Näiteks kasutan harjutuste sooritamisel rätikut, fatgrippe ja püksivööd.

Milliseid toidulisandeid tarbid?
* Olimp Micellar Casein kaseiinivalk (pirni-vanilje)
* Olimp whey protein complex (shokolaadi)
* Olimp BCAA Xplode (fruit punch)

Eeskujud
Devon Larratt.

Kolm soovitust neile, kes soovivad sõbrale käesurumises ära teha
1. Selle asemel, et suruda, tõmmake
2. Kasutage kogu oma keha
3. Pärast võitu visake spagaati

Jälgi minu ettevõtmisi ja tegemisi
Kodulehel: [url=www.firmafitness.ee]www.firmafitness.ee[/url]

Instagramis: 5usie_ann

Facebookis: susieannviirg

Autor: Fitness.ee