5. veebruar 2018

Tallinnas asutati Eesti Raskejõustikumuuseum

Eesti Raskejõustikumuuseumi eesmärk on koguda, säilitada ja süstematiseerida Eesti raskejõustiku pärandit, sportlaste elulugusid, võistluste protokolle, trofeesid, foto/videomaterjale ja muid kultusesemeid ning tutvustada Eesti Rasekjõustikupärandit.

Initsiatiivi autor Arnolt Tokko, kes oli Eesti Kulturismi ja Fitnessiliidu asutaja ja selle president aastatel 1997-2016 ütles asutamiskoosolekul, et Eesti Raskejõustiku ajalugu on võimas ja sellesse ajalukku tuleb väärikalt suhtuda ja seda tulevaste põlvede jaoks säilitada.

“Eestis on palju raskejõustikuga seotud pärandit, mis on kahjuks laiali entusiastide, endiste sportlaste kodudes, spordiklubides ja mujal. See materjal peab olema hoitud, talletatud ja kättesaadav. Kui tänapäeval dokumenti 30 sekundiga üles ei leia, siis on see kadunud. Meie kohus on Eesti muljetavaldav raskejõustikuajalugu süstematiseerida, et see aja jooksul kaduma ei läheks, seda uurida ja jõudumööda eksponeerida “ ütles Tokko.

Arnold Tokko tänab Spordiklubi Reval Sport, mis panustas Eesti Raskejõustikumuuseumi asutamisse oma ruumidega Aia tänav 20, millest saab Eesti Raskejõustikumuuseumi asukoht.

[pilt=14106]

Autor: Fitness.ee