2. aprill 2009

Kuidas end grimmida? Lühike lihtne juhend naistele.

Järgnev juhend on see, mida ma olen jaganud juba mitmetele sportlastele, kes tahavad võistluste jaoks saavutada täiuslikku nahatooni ja näha laval head välja. Grimmimise nipid ei ole saladus, kuid grimmi õige pealekandmine tundub paljude jaoks siiski raske olevat. Lihtsalt ülegrimmimine ei kaota juba eelnevalt tehtud vigu.

Meil ei ole tundide viisi aega enese grimmimiseks, me ei veeda tunde ka solaariumis enne seda. Selleks annan Teile järgneva juhise, saavutamaks heas vormis, silmapaistvat ja seksikat keha püsiva ühtlase grimmiga.

Kui küsisin kord NPC rahvusvahelise kohtuniku Sandy Ranelli käest, kuidas ma saaksin oma punkte 1990 a meistrivõistlustel veelgi suurendada, siis oli üks asi, mis ta mulle ütles: ära muuda oma välimust. Ta ütles, et mu nahatoon laval on perfektne. Lausa imeline.

Minu protseduurid

Grimmimise abiline on vabatahtlik. Olen avastanud, et iseend grimmida on isegi lihtsam ja kiirem. Kui vajad abi, küsi seda siiski kindlasti!

Varu 1-2 purki grimmi. Kui saad, varu rohkem, siis on kindel, et puudu ei tule. Üldjuhul saab 1 purgiga hakkama, sõltub muidugi sellest, kui suur oled.

Ei ole hea mõte miksida erinevaid grimme omavahel.

Varu omale hea nahka niisutav kreem, samuti hea kehakoorija, hari või kooriv pesukäsn. Kooriv kreem ei pea muidugi tingimata olema, ka seep töötab sama hästi.

Otsi välja 2-3 vanemat saunalina. Esimene on kuivatamiseks pärast võistlust, teise paned grimmimise ajal jalgade alla.

Kui tegemist on välisvõistlusega, siis pea kindlasti meeles kõik vajalikud rätikud kaasa võtta!

Võiks olla ka üks plastikust topsike, kuhu panna grimm (eriti kui on tegemist pudeligrimmiga)- nii on selle kogusest parem ülevaade.

Osta väike käsnaga maalrirull.

Vajad käte kaitsmiseks ka 3-4 paari kummikindaid.

Pane selga tumedad riided- grimm ei tule 100% maha ja määrib veel mõnda aega peale võistlust.

Muretse prügikott- tekkinud prügi jaoks.

Pane valmis ka kenad tumedad riided- registreerimise jaoks ja pärast võistlust banketi tarvis.


Grimmikalender

Alusgrimmi pealekandmist alustatakse tavaliselt 3 päeva enne show´d. Seda selleks, et saada piisavalt tume lavagrimm.

Lase kindlasti teha vahatamist, nii paljudest kohtadest kui võimalik- keha peab olema karvavaba. Vahatamise asemel sobib ka depileerimine. Karvaeemaldus peaks toimuma minimaalselt 10 päeva enne võistlust.

10-14 päeva enne võistlust pane paika plaan: grimmikalender- millal teha depilatsiooni, millal alustada alusgrimmiga, millal minna solaariumisse jne- et ei jääks midagi kahe silma vahele.

Ära pane alusgrimmi vahatamise/epilatsiooni päeval! Nahk vajab aega taastumiseks. Kui alusgrimm on juba peal, tee üle vahatatud/depileeritud kohad, et taastada ühtlast tooni.

Pea meeles- mida siledam nahk, seda parem tundub ka su vorm.

Alusta nahatooni ühtlustamiseks solaariumiga 2-3 nädalat enne võistlust, 10-12 korda on täiesti piisav. Ära põle üle! Ära suitseta sel perioodil. Alusta ettevaatlikult, lühikeste sessioonidega.

Ära päevita nägu, kui hoolid sellest! Kasuta isepruunistajat. Koori keha 4-5 päeva jooksul enne oma grimmikalendriga alustamist, so umbes 2,5-3 nädalat enne võistlust.

Mine vanni, koori põhjalikult ja tugevalt keha, võta masseeriv dush, niisuta tugeva niisutajaga. Tee seda igapäevaselt kuni alustad alusgrimmi pealekandmisega. See on äärmiselt tähtis! Ära jäta vahele ühtegi kehaosa. Ole põhjalik.

Kui oled otsustanud karvu raseerides eemaldada, tee seda enne alusgrimmimist, ning kui just pead, siis ka enne viimast alusgrimmi kihti. Raseeri nii õrnalt kui võimalik ja ainult äärmisel vajadusel. Pärast loputa külma veega nahka, see suleb poorid. Kui unustad seda teha, võid saada mustust täis poorid- see ei ole ilus vaatepilt! Ära raseeri iga päev!

14 päeva enne võistlust

14 päeva enne- kasvata kehakarvu, et need oleksid vahatamiseks piisavalt pikad. Niisuta nahka.

10 päeva enne- kasvata kehakarvu. Niisuta nahka.

8 päeva enne- alusta keha koorimist, kaasaarvatud nägu. Kasvata kehakarvu.

4 päeva enne- vahata/depileeri. Koori kergelt vahatatud piirkondi.

3 päeva enne- raseeri, kui sa ei vahatanud/depileerinud. Lõputa jaheda veega. Alusta alusgrimmiga.

2 päeva enne- ära enam raseeri! Jahe dush, seep kui vaja, kuivata, alusgrimm, näole isepruunistaja. Niisuta kuivavaid kohti- küünarnukid, põlved. Kuiva ära ja magama.

1 päev enne- kerge raseerimine kui vaja, jahe dush, kuivata ära, niisuta keha, kanna näole isepruunistajat.

Alusgrimmi puhul ära satu paanikasse, kui see ei jää algul ühtlaselt. Ära hõõru seda üle, ajad selle ainult rohkem laiali. Lase kuivada, niisuta, kanna näole isepruunistaja ja heida magama.
Nõuandeid

Kui võistlusteni on jäänud paar päeva, hinda oma nahatooni. Grimmi üle need kohad, mis on ebaühtlased.

Grimmi igalt poolt! Kasuta ülevaate saamiseks täissuuruses peeglit. Ära unusta, et kohtunikud istuvad lavast allpool- ole tähelepanelik, et altpoolt vaadates oleks keha sama ühtlane kui otse peeglisse tundub.

Alati kanna kummikindaid. Kanna kinnast korraga ühes käes, mitte mõlemas. Ära kunagi grimmi peopesasid! Grimmi esialgu pool kehast, siis vaheta kinnast ja tee teine pool.

Ära kunagi grimmi nägu. Kasuta ainult isepruunistajat.

Kui märkad, et põlved, küünarnukid ja pahkluud on piisavalt tumedad, ära neid enam mitmekordselt grimmi.

Ära kasuta vigastatud nahal karvaeemalduskreeme.

Võistluspäeva hommikul ära kunagi alusgrimmi pane. Sul on muudki teha samal ajal.

Osta eriti tume grimm. Ole kindel, et see on piisavalt tume, vastasel korral näed naljakas välja.

Tee lavameik. Ära looda selles suhtes kellelegi teisele. Pane juba eelnevalt selleks kokku vajalik komplekt. Igapäevased meigiasjad selleks enamasti ei sobi.

Saad säilitada oma esinemisbikiine, kui pesed selle maha kohe peale võistlust koju jõudes. Vastasel korral kuivab värv kangasse ja ei tule sealt enam maha.

Kui bikiinid on heledat tooni ja saavad määrdunuks, kasuta lisaks värvieemaldajat- NB! See võib eemaldada kogu värvi, ka kanga enda oma!

Pärast võistlust kanna tumedaid vanemaid rõivaid veel umbes nädala jagu, et mahakuluv grimm ei rikuks uusi rõivaid.
Võistlejate lemmiktooteid:

Brenda Kelly- Pildistamiste jaoks kasutan ekstratumedaid grimme, nagu Sun Ultra. Jana Tana Show Tan tumedama look´i jaoks, näole LANCASTER Infinite Bronze Face Bronzer.

Elaine Goodlad- Pro Tan võistluste jaoks, Sun Laboratories Strictly Faces Dark näole.

Lena Johannesen- Ban de Soleil, Andreas Cahling spray, Clarins Face Bronzer

Cynthia Bridges- Pro Tan, näole Dermablend Face Bronzer

Mõtle endast kui luksusautost, mis saab kõik vajalikud värvimistööd. Töö kvaliteet mõjutab otseselt lõpptulemust See kehtib ka su enda isikliku nahatooni rõhutamise puhul. Lohakas ettevalmistus toob lohaka lõpptulemuse. Pinguta ja näe vaeva, et saada pilkupüüdev lõpptulemus!
[url=http://www.bodybuilding.com/]http://www.bodybuilding.com[/url]

Autor: Brenda Kelly, tõlkinud Aktivist