14. veebruar 2012

Mida selga panna striptiis-aeroobika trenni?

Striptiis-aeroobika on saanud väga popiks naiste hulgas. Paljud spordiklubid on selle treeningu oma tunniplaani võtnud, saalid on täis ning külalistreenerina tuleb mulle pakkumisi igal nädalal üle Eesti nii tüdrukuteõhtutele kui ka firmaüritustele.
„Mida strip dance trenni selga panna?“ küsitakse minu käest väga tihti. Annan hea meelega mõned sobivad näited, et trennis oleks mugav ning samas ka kena end peeglist vaadata.
Aga enne, kui riietuse juurde asun, alustaksin sellest, et miks üldse tulla striptiis-aeroobikasse ja milleks see hea on. Striptiis-aeroobika on lihtne ja hea tantsuline vaheldus teistele stiilidele, lisaks lõbus ja väga naiselik trenn. See trenn sobib hästi ka algajatele, kes pole varem tantsuga tegelenud, sest muusika ja õpetamine on selles treeningtunnis aeglane ning koreograafia suhteliselt lihtne. Kuid loomulikult on tähtis, et nn põhisammud oleksid kenasti selged (paari-kolme tunniga tulevad need tavaliselt juba kõigil välja).
[pilt=7284]
Striptiis-aeroobika sisaldab võrgutavaid puusade liigutamisi, kassilikke nõtkeid samme, õpetab pisut ahvatlevamalt kõndima ja tantsima ning lisab graatsilisust.
Et treening tunduks ennast peeglist vaadates veel nauditavam, siis soovitaksin sellesse tundi riietuda mitte niivõrd sportlikult, vaid tantsulist stiili silmas pidades ikka naiselikumalt. Sobivad jalanõud on ka tantsutossud, kuid eelkõige soovitan siiski tantsukingi. Soojendusosa pärast, mida tehakse selles tunnis aeglasema muusika saatel kui paljudes teistes trennides, oleks soovitatav kanda dressipluusi või muud tantsujakikest – hiljem saab neid kenasti tantsus kasutada. Kihiline riietus ongi üks tähtis osa selle treeningstiili juures – striptiis tähendab ju seksikalt lahtiriietumist -, seega oleks hea, kui sul on mõni asi seljas, mida saab koreograafias ära võtta ja kasutada (kindad, nokamüts, säärised, lips vm).
[pilt=7285]
Riietus peaks olema venivast materjalist ja mugav – retuusid, tantsusukkpüksid, tenniseseelikud või kleidid, lühikesed püksid. Tantsutarvete poest leiab kenad tantsuseelikud, millele on bokserid juba juurde õmmeldud.
Minu strptiis-aeroobika trennid Tallinnas toimuvad: T 20.00 Viimsi Spa’s ja R 20.00 Spordiklubis Sparta. Kõik treeningul osalejad saavad kingituseks tasuta pääsme reedeks klubisse Teater.
Tule ja proovi midagi uut, seksikat ja põnevat – striptiis-aeroobikat!
[pilt=7286]
[pilt=7287]

(fotol [url=http://www.dancestars.eu/]dancestar[/url] tantsutarvete poe kostüümid ja modellid showgrupist Harem, striptiis-aeroobika treener Katrin Väli)

Autor: Katrin Väli