22. aprill 2014

Hakka astuma… ehk idee jalatreeninguks!

Täna tahan anda teile väikese treeningidee jalatreeninguks. Järgnevalt olen koostanud omamoodi põneva kombinatsiooni kükkidest ja väljaastetest.

Alustatakse lihtsalt kaheteistkümnest väljaastesammust, millele hakkame seeria seeria järel lisama väikeseid mikroseeriaid kükkide näol. Kolm esimest seeriat on väljaastete osas alati 12 sammu, lisanduvad lihtsalt kükiseeriad.

Alates neljandast seeriast hakkame kaheteistkümnest väljaastete seeriat tükeldama osadeks ja iga osa vahele lisame ikka ja jälle viiesed kükiseeriad. Neljanda seeria ajal teeme kaheteistkümnese väljaastete seeria kaheks osaks (2 x 6 sammu, mille vahel on 5 kükki), viienda seeria ajal teeme oma kaheteistkümnese seeria kolmeks osaks 3 x 4 sammu, mille vahel on 5 kükki) ja viimases kuuendas seerias tehakse iga kahe väljaaste sammu tagant 5 kükki 6 x 2 sammu, mille vahel on 5-sed kükiseeriad).

Kombinatsioon:

1. 12 sammu
2. 5 kükki + 12 sammu
3. 5 kükki + 12 sammu + 5 kükki
4. 5 kükki + 6 sammu + 5 kükki + 6 sammu + 5 kükki
5. 5 kükki + 4 sammu + 5 kükki + 4 sammu + 5 kükki + 4 sammu + 5 kükki
6. 5 kükki + 2 sammu + 5 kükki + 2 sammu + 5 kükki + 2 sammu + 5 kükki + 2 sammu + 5 kükki + 2 sammu + 5 kükki + 2 sammu + 5 kükki

[pilt=10490]

Kuidas ja millal sellist väljaastete kombinatsiooni rakendada?

Esiteks võib sellist asja tehagi täiesti omaette. Naised, neiud koguge endid kaunil suveõhtupoolikul kokku, tehke paaril korral nädalas läbi selline kombineeritud alakeha treening ja teil pole kauni tagumiku ja ilusate jalgade tarvis esialgu rohkem vajagi. Loomulikult realiseeruvad eelmises lauses nimetatud kasutegurid ikka ja alati kombinatsioonis vastava toitumisega.
Teiseks võibki selline lähenemine aeg – ajalt ollagi kogu jalatreening, aeg – ajalt, mitte koguaeg. Samuti sobib sellist lähenemist kasutada terve keha kavade korral, kui on käes alakeha treenimise aeg.

Kolmandaks, karmid mehed võivad sellise kombineeritud väljaastete ja küki seeriad teha oma jalapäeva jalatreeningu käigus, näiteks lõpuosas. Nii olen seda ka ise teinud.

Antud kombinatsiooniga saab edukalt ka progresseeruda. Päris algajatel oleks võib – olla otstarbekas alustada nii, et tehakse 5 vaheküki asemel vaid 1 vahekükk, seejärel 2, 3, 4 ja alles seejärel 5 vahekükki. Järgmine samm edasi oleks teha kombinatsioon (6 seeriat) läbi kang turjal lisaraskusega. Ise olen seda kombinatsiooni teinud jalatrenni viimase harjutusena 50 kg, ei ütle, et see on midagi võimatut, aga kerge ka ei olnud.

Igal juhult, soovitan proovida, andke tagasisidet!

Autor: Janar Rückenberg