16. detsember 2010

VI heategevuslik Honda spordikuulsuste jõuluturniiri võitis sõudja Allar Raja

Raplas toimunud heategevusliku Honda spordikuulsuste jõuluturniiri võitis juba kolmandat aastat järjest sõudja Allar Raja.

Raja, kes esines kõikidel aladel stabiilselt kogus 72 punkti. Teisena lõpetas kümnevõistleja Andres Raja (56p) ja kolmandana viimastel aladel võimsa lõpuspurdi teinud triatleet Priit Ailt (47p).

Esikolmikule järgnesid kulturist Mikk Raudsepp, epeevehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov, poksija Ainar Karlson, motomees Juss Laansoo ja kahevõistleja Kaarel Nurmsalu.

Õlavigastuse tõttu ei võistelnud kümnevõistluse olümpiavõitja Erki Nool, lumetormi tõttu ei jõudnud Raplasse motomees Tanel Leok.

Võistluse käik:

Esimene ala:
Esimese ala ehk joonejooksu võitis kümnevõistleja Andres Raja ajaga 19,90. Järgnesid sõudja Allar Raja 19,94 ja epeevehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov 20,55-ga. Esikolmiku järel lõpetasid kahevõistleja Kaarel Nurmsalu, poksija Ainar Karlson, korvpallur Allar-Raul Antson, endine jalgpalliväravavaht Mart Poom, kulturist Mikk Raudsepp ja purjelaudur Johannes Ahun.

Teine ala:
Esmakordselt kavas olnud laserrelvast laskmises oli osavaim Juss Laansoo 31,5 punktiga, esikolmikusse pääsesid Allar Raja (28,1) ja Andres Raja (25,6). Järgnesid Ainar Karlson, Allar-Raul Antson ja Johannes Ahun.

Kahe ala järel on liider Andres Raja 25 punktiga, kuid Allar Raja on vaid punkti kaugusel. Kolmandaks tõusis tänu laskmisele Juss Laansoo.

Kolmas ala:
Veloergomeetrite Wattbike`i 1000 meetri sõidus oli kiireim Allar Raja 59,9 sekundiga. Järgnesid Allar-Raul Antson (1.00,59), Andres Raja (1.01,8) ja Johannes Ahun.

Kolme ala järel tõusis liidriks Allar Raja 39 punktiga. Andres Rajal on teisena 35 ja Allar-Raul Antsonil 27 punkti. Neljandat kohta jagavad Juss Laansoo ja Nikolai Novosjolov 23 silmaga.

Neljas ala:
Õllekasti hoidmises oli oodatult parim kulturist Mikk Raudsepp ühe minuti ja nelja sekundiga, see oli ka ühtlasi turniiri ajaloo parim tulemus. Teise koha sai Allar Raja ja kolmanda Ainar Karlson. Andres Raja oli Novosjolovi ja Laansoo ees neljas.

Nelja ala järel on liider Allar Raja 51 punktiga, Andres Rajal on teisena 44 ja Nikolai Novosjolovil kolmandana 31 punkti.

Viies ala:
Hinge kinnihoidmise võistlusel nihutas inimvõimete piire Priit Ailt võistluste rekordajaga 4.01-ga. Järgnesid Allar Raja ja Andres Raja.

Kuues ala:
Kangil rippumises saavutas esikoha Kaarel Nurmsalu Priit Ailti ja Mikk Raudsepa ees. Enne viimast ala oli võimalik kolmandaks tõusta veel viiel võistlejal.

Kokkuvõttes sai juba kolmandat aastat järjest esikoha Allar Raja, kes kogus Raplas 72 punkti. Teisena lõpetas Andres Raja (56p) ja kolmandana viimastel aladel võimsa lõpuspurdi teinud Priit Ailt (47p). Esikolmikule järgnesid Mikk Raudsepp, Nikolai Novosjolov, Ainar Karlson, Juss Laansoo ja Kaarel Nurmsalu.
25.detsembril toimub järjekordselt Honda spordikuulsuste jõuluturniir.
Võistluspiagaks on Rapla Sadolini spordihoone.
Võistluste algus on 13:00.

Võistlusalad on: joonejooks, wattbike, alkoholivaba õlle kasti hoidmine, hinge kinnihoidmine, rippumine ja tänavu uue alana laserrelvast laskmine.

Osalevad järgmised tippsportlased: Erki Nool, Mart Poom, Tanel Leok, Nikolai Novosjolov, Andres Raja, Allar Raja, Ainar Karlson, Mikk Raudsepp, Kaarel Nurmsalu, Johannes Ahun, Priit Ailt ja Egon Kaur.

Oma kolmandat järjestikust turniirivõitu asub kaitsma sõudja Allar Raja. Tänavu on stardijoonel palju uusi debütante, staažikaim võistleja on viiendat korda starti tulev Tanel Leok. Kulturiste esindab seekord juunioride MMi pronks Mikk Raudsepp.

Õhtut juhivad kaks Otti- Ott Kiivikas ja Ott Järvela.

Fitness.ee ootab kõiki Mikule kaasa elama,

Lisainfo: [url=http://www.jouluturniir.ee/]www.jouluturniir.ee[/url]

Autor: Fitness.ee