6. märts 2012

TUNNE EESTI TEGIJAT: Jevgeni Kuzmin

Kes sa oled, nimi vanus?
Olen Jevgeni Kuzmin. Vanuseks on mul 21.

Mis spordialaga sa tegeled, kaua oled sellega tegelenud?
Tegelen kulturismiga, hetkel veel juuniorite kategoorias. Jõutreeninguga olen tegelenud üle kolme poole aasta, kuid reaalselt kulturismiga tuleb vast kaks pool aastat.

Kuidas sa jõudsid selle spordialani (kes tutvustas, kuidas tekkis huvi)?
2008 sügisel otsustasin hakata iseendaga individuaalselt tegelema. Põhjuseid palju polnud, eelkõige enda füüsise arendamine ja iluideaali saavutamine ehk kitsas talje, suur selg ja laiad õlad. Tulemused olid kiired tulema, kahe kuuga võtsin juurde 5kg ja see motiveeris edasi tegutsema. Mõõdud suurenesid nii ilusti, et kellelegi ei jäänud see märkamata, võib öelda, et tekkis mingil määral sõltuvus. Lõpuks tuli ka plaan see realiseerida ja 2009 detsembris otsutasin liituda revali noortegrupiga, kus oli juhendajaks ja treeneriks Ott Kiivikas. Plaan sai paika pandud ja kevadel olingi laval. Emotsioon ja tunne, mis ma lavalt sain oli nii meeletult hea, et motiveeris aina edasi treenima ja treenima.

Kes on sinu treener?
Hr. Ott Kiivikas

Mis on sinu suurim sportlik saavutus siiamaani?
Neid tiitleid on kaks. 2011 kevadel savutasin BALTI MACHIL kolmanda koha, mis tõi mulle arvestuslikud punktid, et saada 2011 aasta parimaks meesjuunioriks.

[pilt=7353]

Milliseid pingutusi nõuab sinult võistluseelse vormi saavutamine?
Algus mõnus, lõpp raske. Tegelt sõltub ka palju võistluskogemusest ja selle eelsest perioodist, alati õpid midagi uut, mis järgmine kord võib su dieedi efektiivsemkas muuta. Praegu ma veel õpin oma keha tundma, aga vormi saavutamine pole kerge olnud. Lõpp on alati raske, aga see ongi kulturism. Kui asja õigesti ja õiges tempos teha, siis ei pruugi see nii kurnav olla. Vahel loksuvad asjad paigast ära ja siis läheb rapsimiseks ja see kurnab juba hinge ja keha. Kulturismis loeb väga palju vaimne treenitus, see on peamine, mis sul kõrvade vahel toimub, sest keha suudab teha uskumatuid asju. Kindel on ka see, et 24/7 ei saa olla kulturist.

Eesmärgid tulevikuks?
Saada parimaks klassikaliseks kulturistiks – Eestis , Euroopas ja maailmas, vahet pole kaua see aega võtab!

Kas see spordiala on sinujaoks rohkem töö või hobi?
See on elustiil! Töö eest makstakse ja hobi on vaieldav väljend.

Kas sellele spordialale on Eestis ka järelkasvu, kuidas hindad selle populaarsust tulevikus?
Jah ikka, kõik on tegelikult meie endi kätes. Meie, kes teeme jõutreeningut, peaksime olme avatud ja vastutulelikud kõigile, kellel on soovi tegeleda jõutreeninguga. See tagabki inimeste teadlikuse ja ehk tõstab motivatsioon pürgida lavale.

Kust leiad motivatsiooni pingutama ja energia?
Eks see positiivne tagasiside paneb mind ühaenam pingutama, et pürgida kõrgemale ja kaugemale. Olen ka pannud endale kindlad eesmärgid, mis tuleks mul täita.
Mainimata ei saa jätta ka konkurentsi, mis paneb tugevamini treenima, ma sisestan endale väga tihti, et konkurent treenib veel tugevamini ja see sunnib lõpuni pingutama.

Kui palju tarbid toidulisandeid ja milline näeb välja sinu igapäevane toitumine?
Hooajaväliselt läheb vähem ja hooajasiseselt rohkem toidulisandeid, A – Z on kõik sees.
Päevas tuleb siis 5 toidukorda plus 2 sheiki.Hommikud on kogukamad ja mida õhtupoole seda lahjemaks toidukorrad lähevad. Nädalas tuleb ka vahest kõvem söögiorgia, kus ma luban endale kõike!
[pilt=7354]
Mis on sinu halvim harjumus?
Olen liiga järeleandilik. Kiirtoit ja maiustused.

Kuidas sa lõõgastud/puhkad?
Reeglina sõidan puhkama maale, alati üritan ajastada seda nii, et vend oleks ka seal. Puhkus kujuneb tegelikult kõvaks trenniks koos vennaga, kuid peale seda ainult lebotame ja sööme. Kindlasti lõgastavad mind pikad õhtused jalutuskäigud, mõne armsa inimesega.

Kas sul tuleb ette mõni eredaim hetk kooli kehalise kasvatuse tunnist?
Seitsmendas klassis sain kehalises veerandi kahe, ma polnud akrobaatikas eriti pädev ja Cooperi jooksu kunagi üle kolme ei saanud.

Kes kehastab sinujaoks ideaalset vormi?
Shawn Ray

Millise piirkonnaga oma kehas oled sina kõige enam rahul?
Käed ja õlad! Kuid rahul ei saa kunagi olla. MORE MORE LEAN MASS

Kui saaks ajas tagasi liikuda, siis mida sa teeksid teistmoodi?
EI hakkaks midagi muutma, muidu ma poleks siin kus ma praegu olen.

Mida soovitaksid noorele algajale sportlasele?
Eat Right…Sleep Well…Train Hard!

Mida ütled fännidele, kes on sind siiani väga toetanud?
Kui fänne poleks, siis poleks ka sporti. Tänud fännidele ja toetajatele.
Võistlustel ongi suur roll just fännide ja pealtvaatajatel, nende hõiked ja emotsioonid sunnivad rohkem pingutama.

Autor: Fitness.ee