23. august 2004

Kui madalal võiksid hoida rasvad?

M&F Hers

Pinnale on tulnud rohkem tunnistusi selle kohta, et madala rasvasisaldusega dieet pole just kõige vajalikum soovitud tulemuste saavutamiseks. Buffalo Ülikooli uurimustööde tulemusena leiti, et keskmise 33% rasvasisaldusega dieet, võrreldes 18% rasvasisaldusega dieediga, vähendab rohkem riski haigestuda südamehaigustesse või diabeeti. Uurimustöödes osalenud liikmed, 53 ülekaalulist või rasvunud meest ja naist eluaastates 20 kuni 67, kaotasid võrdväärselt kaalus kuue nädala jooksul (2.4 kuni 2.7 naela nädalas) ja omasid peaaegu samasugust halva kolesterooli (LDL) triglütseriidi langust; kuid ikkagi, need 18% rasvasisaldusega dieedil olijad kogesid ka äkilist hea kolesterooli (HDL) langust. Erinevustes ei saa süüdistada küllastunud rasvu, samuti omasid mõlemad dieedid sama madalat küllastunud rasva sisaldust. Pea siis meeles see kasulik number 33%, see on piir, mida nüüd on tunnustatud.

Autor: joker